İşte TBMM'de yaşananlar

İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde yine gergin anlar yaşandı. AKP itirazları dikkate almadan görüşmelere başlayınca CHP ve HDP'liler oturma eylemi yaptı. Bazı HDP'liler tepki için yüzlerini fular ile kapatırken, kürsüye çıkan CHP'li Süleyman Çelebi 5 dakika boyunca "Kahrolsun faşizm" sloganı attı. CHP'li İhsan Özkes ile AKP'li İbrahim Korkmaz arasında 'Bel'am' tartışmasının yaşandığı Genel Kurul'da paketin 10 maddesi kabul edildi.

Abone ol

Meclis Genel Kurulundaki İç Güvenlik görüşmelerinde yine gerginlik vardı.

Muhalefetin itirazları AKP tarafından dikkate alınmadı ve görüşmelere geçildi. Duruma tepki gösteren CHP ve HDP'liler Genel Kurulda oturma eylemi yaptı. Verilen aranın ardından HDP'liler tekrar başkanlık divanı önüne gitti ve 7 saatlik oturma eylemini sürdürdü. Bazı HDP'li vekiller protesto için yüzlerini fular ile kapattı.

Oturma, tek eylem değildi. Meclis tarihindeki en ilginç eylemlerden birine imza atan isim CHP'li Süleyman Çelebi oldu.

Söz alarak kürsüye çıkan Çelebi, konuşma hakkı olan 5 dakika boyunca "Kahrolsun faşizm" sloganı attı.

Oturma eylemi yapan HDP'liler "Faşizme geçit yok" diye sloganlar atarak Çelebi'ye destek verdi. Çelebi'nin kaç kere Kahrolsun Faşizm dediğini Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, açıkladı.

Genel Kurul'da Bel'am tartışması da vardı. Emekli müftü CHP'li İhsan Özkes kürsüden iktidarı eleştirince AKP'li İbrahim Korkmaz sinirlerine hâkim olamadı. İki vekil birbirlerine 'Bel'am' diye bağırdı. AKP'li Korkmaz, Özkes'e sırtını dönerek oturdu. Özkes'in yanıtı "Enseni gördük, yüzünü de görelim" oldu.

Paketin geneli üzerindeki görüşmelere geçişte ise kürsü gerginliği yaşandı. HDP, CHP ve MHP'liler protesto için kürsüye çıkmadı. HDP'li Adil Zozani, kürsüye çıkan AKP'li Naci Bostancı'yı engellemeye çalışınca sinirler gerildi. Bir anda kürsünün etrafında toplanan AKP'liler ile HDP'liler arasında itişmeler yaşandı.

Paketin 10 maddesinin kabul edildiği Genel Kurul'da yaşananlara CHP'den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'yı eşkıyalıkla suçladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'da tepkiliydi.

Milletvekillerinin ettiği yemini okuyan Oktay Vural, söz ve yoklama taleplerinin yerine getirmeyen Ayşenur Bahçekapılı'ya tepki gösterdi.

Meclis yaşanan bu gerginliklerin ardından Pazar günü toplanamadı. Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, sadece MHP ve CHP'li vekillerin hazır bulunduğu oturuma, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği gerekçesi ile pazartesi saat 14''e kadar ara verdi.

ulusalkanal.com.tr

Hasip Kaplan'dan dikkat çeken iddia: Türk ordusu ile YPG birlikte... Gündem ABD'de yeni soykırım tasarısı! Gündem AYM "Yasağa devam" dedi Gündem Özgecan'ın otopsi raporu tamamlandı Gündem