Rusya'dan ABD'ye sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye sınırları içinde yaptığı hava operasyonlarına sert tepki geldi. Lavrov Amerika'nın başını çektiği koalisyonun yasal olmadığını söyledi. Lavrov, hava saldırıları için de Suriye hükümetinden onay alınmasının şart olduğunu vurguladı.

Abone ol

BM Genel Kurulu'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan ABD'ye sert tepki geldi.

Lavrov, IŞİD ile mücadele adı altında Amerika'nın başını çektiği koalisyonun uluslararası kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

ABD'nin Suriye'de yaptığı hava saldırısının da yasal olmadığını belirten Lavrov, ''Hava saldırılarında Suriye hükümetinin onayının alınması şart'' dedi.

Konuşmasında Ukrayna krizine de değinen Lavrov, ''Ukrayna olayları AB güvenlik sisteminde yaşanan krizin bir neticesidir'' dedi.

"Batı masum ya da zararsız olmaktan uzak kendi standartlarına göre bir insani yapılanma başlattı. Yani soğuk savaşta zafer iddia eden ABD ve AB, sözde tarihin sonunun başladığını duyurarak, kendi kontrolü altındaki jeopolitik alanı büyütmeye başladı. Ve onlar bunu yaparken diğer tüm Avrupa uluslarının yasal çıkarlarının dengesini dikkate almadı"

ulusalkanal.com.tr

"Kıbrıs'ı yok olmaktan siz kurtardınız" Gündem İlk iş "Tezkere" Gündem PKK Diyarbakır'da askere saldırdı! Gündem İstanbul'da kritik görüşme! Gündem