'F Tipi TSK'ya sızdı'

Hava Kuvvetleri Eski Adli Müşaviri Ahmet Zeki Üçok, Fethullahçı örgütlenmenin 1983-86 yıllarında Kuleli Askeri Lisesi'ne 500 elemanını soktuğunu açıkladı. Üçok, "Paralel örgüt, TSK’nın hava, deniz, kara, istihbarat gibi birçok birimine sızıp ele geçirmiş durumda" dedi. Hava Hakim Albay, Askeri Yargıtay'da 50 üyeden 20'sinin Fethullahçı olduğunu belirterek, "durum korkunç" dedi.

Abone ol

Hava Kuvvetleri Eski Adli Müşaviri Ahmet Zeki Üçok, Türk Ordusu'ndaki Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin çok önemli bilgiler verdi.

Akşam'a konuşan Üçok, örgütlenmenin 1983-86 yıllarında Türk Ordusu'na sızdığını açıkladı.

"Büyükanıt Lise komutanıyken, askeri liselere giriş sınavının Türkçe soruları Fethullahçı öğrencilere verildi. Bu dönemde Kuleli’ye 500 civarında Fethullahçı öğrenci alındı. 92’li olan o çocukların hepsi şimdi kurmay albay ve yarbay seviyelerinde"

Üçok, 1997-98 askeri dil sınavı sorularının da cemaat elemanlarına verildiğini kaydetti.

"Paralel örgüt, bugün gelinen noktada TSK’nın birçok birimini ele geçirmiş durumda. Genelkurmay, Hava, Deniz ve Kara’da istihbarat, personel ve yargı birimlerini, adli müşavirlikleri ele geçirdi"

Üçok, askeri yargının da ele geçirildiğini kaydetti.

"50 civarı kişiden oluşan Askeri Yargıtay’da paralel yapı taraftarı 20 civarında kişi var. Blok halinde, sistemli ve kendi aralarında hiyerarşik hareket ediyorlar. Son yıllarda Askeri Yargıtay paralel yapı mensubu üyelerinin etkisiyle verdiği kararlarda 40 yıllık yerleşik içtihatları yok saymıştır"

Üçok, askeri yargıdaki Fethullahçılar'ın komutanları asılsız suçlamalarla hedef alarak, terfileri engellediğini anlattı.

Üçok, Karargah Evleri'yle ilgili açıklamalarını da sürdürdü.

"Karargâh Evleri kumpasında, örgütün başında gösterilen kişi Karacaahmet Mezarlığı’nda ölü yıkayan bir görevliydi. Örgüt üyelerinden biri Balıkesir Savaştepe İlköğretim Okulu’nda temizlikçiydi. Yine örgüt üyelerinden biri, 70 küsur yaşında, okuma yazması olmayan ve ifadesini parmak basarak imzalattığımız zavallı bir kadındı."

ulusalkanal.com.tr

"Başçalan" hesabı onun mu? Gündem ABD'den zamanlaması manidar ziyaret Gündem Vali Mutlu'dan saldırı açıklaması Gündem Mert'in katil zanlısı cezaevinde intihara kalkıştı Gündem