Usta heykeltraş 4 yıl 8 aya kadar hapis yatmak ile karşı karşıya

Usta heykeltraş Mehmet Aksoy, 4 yıl 8 aya kadar hapis yatmak ile karşı karşıya. Cezanın nedeni Aksoy'un söylediği "haram parayı heykele yatırmam" sözlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret sayılması. Ulusal Kanal'a konuşan Mehmet Aksoy, "hiçbir savcı ve mahkeme benim haram, helal anlayışımı yargılayamaz" dedi. Ve o usta sanatçı Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan'ı da unutmadı. Özgecan için melek tasvirli bir heykel yapan Aksoy, heykeli yakın bir zamanda Özgecan'ın mezarı başına dikecek.

Abone ol

Usta Heykeltraş Mehmet Aksoy... Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın "Ucube" sözlerine karşı dava açtı. 10 bin lira tazminat kazandı. Parayı ne yapacaksınız sorusuna da "haram parayı heykele yatırmam" yanıtını verdi.

İşte bu yanıt Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret sayıldı. Aksoy için 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanması isteniyor.

Usta heykeltraş hem ev hem de atölye olarak kullandığı Cumhuriyet köyündeki evinin kapılarını Ulusal Kanal'a açtı.

Mehmet Aksoy, dava ile gündeme gelmekten rahatsız.

Gün boyunca atölyesinden çıkmayan Aksoy'un bitirmeye çalıştığı ve bitirdiği bir çok eser var. Onlardan biri de Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan heykeli. Heykel bittiğinde, Özgecan'ın Mersin'deki mezarı başına konulacak.

"Ben sanatçıyım, kendimi toplumdan soyutlayamam" diyen Aksoy, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini düşünüyor.

Usta heykeltraş, hakkında hazırlanan iddianameye de tepkili.

Ceza almaktan da korkmuyor.

"Ucube davasını" AİHM'e götürmeye hazırlanan Aksoy'un yeni planları da var.

HABER:DENİZ ADALI KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr

Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde arama Gündem CHP'li eski vekilden çarpıcı açıklama Gündem ''Anayasa Mahkemesi büyük bir yanlışı düzeltti'' Gündem Cansu Kaya'nın ölmeden önceki son görüntüsü ortaya çıktı Gündem