"Türkiye ABD'nin baskısına boyun eğmedi"

Türkiye'nin S-400 kararlılığı Pentagon'un gündeminde. Amerika Savunma Bakanlığı yetkilisi Ellen Lord, Ankara'nın, Washington'un baskısına boyun eğmediğini söyledi.

Abone ol

Pentagon yetkilisi Ellen Lord, Amerika ve Türkiye arasında ipleri geren S-400 konusunda konuştu.

Basın açıklaması yapan Lord, Ankara'nın, Washington'un S-400 baskısına boyun eğmediğini ve sistemden kurtulmayı reddettiğini söyledi.

S-400'lerin F-35'lere ait bilgileri elde edebildiğini de anlatan Lord "En değerli varlıklarımızdan birine ait verilerin sürekli olarak toplanmasına müsadece etmeyiz" dedi.

Lord, Amerika'nın da F-35'ler konusunda geri adım atmayacağını ileri sürdü. S-400'ler ile F-35'lerin uyumsuz olduğunu söyleyen Lord, Türkiye’deki F-35 parça üretimini ABD’ye taşıma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Pentagon yetkilisi Türkiye’nin daha önce satın aldığı 4 adet F-35’in geleceğin Ankara ile henüz görüşmediklerini de ifade etti.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kötümser değiliz Gündem Zarif: Operasyon 7 ay önce planladı Gündem Prof. Dr. Mehmet Yuva: Bu görüşme Türkiye ile Suriye arasında yaşanacak önemli işbirliğinin habercisidir Gündem Libya’dan flaş açıklama: Ateşkese o ülke engel oldu Gündem