Yüzlerce araç mahsur kaldı

6 gündür Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kapatan PKK'lılar, Kulp ilçesindeki Hazra yolunu da kesti. Karayolundaki araçların anahtarlarına el koyan PKK'lılar, Hazro Orman Şefliği'ne ait bir aracı da alıkoydu. Yüzlerce araç mahsur kaldı.

Abone ol

Açılım süreciyle birlikte şehir merkezlerine yerleşen PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolundaki yol kapatma eylemi Kulp ilçesine de sıçradı. PKK'nın gençlik örgütü YDG-H, Kulp-Hazra karayolunu ulaşıma kapattı.

YDG-H üyelerinden oluşan yüzleri kapalı bir grup 100'den fazla aracı durdurdu. Hazro Orman Şefliği'ne ait bir aracı alıkoyan PKK'lılar, diğer araçların da anahtarlarını aldı.

Eylem nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Karayolunun Diyarbakır ile irtibatı kesildi.

PKK'lılarca kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunda da araçların ilerlemesi askeri konvoyla sağlanıyor. Karayolunun Hani-Lice bölümünde durdurulan araçlara, zırhlı araçlar eşlik ediyor.

Ulaşıma kapatılan yolların yeniden açılması için Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti. Ankara başta olmak üzere bir çok ilden Diyarbakır'a özel bir ekip sevk edileceği belirtildi.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, 16 yaşında bir PKK'lının, Şırnak'ın Uludere ilçesinde askeri birliğe teslim olduğunu duyurdu. Haftanin Kampı Bölgesinde eğitim alan PKK'lının silah ve teçhizatını kampta bıraktığı açıklandı.

Mardin Dargeçit ilçesinde de Gönüllü Köy Korucusu Mehmet Uğurtay, aracının içinde PKK'lılar tarafından öldürüldü. İki PKK'lının saldırıdan sonra motosikletle olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

Bafa gölü S.O.S veriyor! Yurt Sahibinden satılık karayolu Yurt Taşerona kadro dediler kadrolu balışan bırakmıyorlar! Yurt ''Oğlumu mu öldürmüşüm?'' Yurt