Prof. Dr. Kaya Özsezgin hayatını kaybetti

Türkiye'nin ulusal demokratik kültür-sanat hareketinin öncü isimlerinden, sanat tarihçisi ve sanat eleştirmeni Prof. Dr. Kaya Özsezgin dün gece aramızdan ayrıldı. Ulusal Kanal'da görevler üstlenen, çok sayıda programda konuk olan, değerli hocamızı saygıyla anıyor, Kültür-Sanat dünyamıza, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Abone ol

Türkiye önemli bir sanat eleştirmenini kaybetti. Bir süredir Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Ankara'daki İbni Sina hastanesinde hayata veda etti, 78 yaşındaydı.

20'den fazla yayımlanmış kitabı bulunan Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Aydınlık gazetesi Kültür Sanat ve Pazar Eki yazarıydı. Ulusal Kanal'da görev üstlenen Özsezgin çok sayıda programda konuktu.

78 yaşında aramızdan ayrılan Özsezgin'in Türkiye'nin önde gelen kültür-sanat dergilerinde yayınlanmış çok sayıda sanat eleştirisi, makale ve çeviri yazıları bulunuyor.

Prof. Özsezgin 1989 yılında Sanat Kurumu'nun Sanat Yazarı ödülüne, 1995 yılında da 7. İstanbul Sanat Fuarı'nın Sanat Eleştirmeni Ödülüne layık görülmüştü.

Prof. Dr. Kaya Özsezgin 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu. Son görev yeri İstanbul Yeditepe Üniversitesi oldu.

Vatan Partisi üyesi Özsezgin aynı zamanda Türkiye Sanatçılar Birliği'nin de kurucuları arasındaydı.

Kaya Özsezgin, geçen Nisan ayında bir grup Sanatçı arkadaşıyla birlikte "AKM'yi Geri İstiyoruz" kampanyası başlatmıştı.

Özsezgin için yarın saat 15:00'de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tören düzenlenecek. Bilkent Doğramacı Zade Halil Paşa Camiin'deki ikindi namazının ardından Özsegin Karşıyaka mezarlığın'da toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

Kazdağı Etnografya Galerisi ziyaretçilerini 4 bin yıllık yolculuğa çıkarıyor Kültür Sanat TSB: TÜSAK adım adım uygulanıyor Kültür Sanat Bursa'da eski radyolar sanatseverlerin beğenisine sunuldu Kültür Sanat Ünlü oyuncu Kenny Baker hayatını kaybetti Kültür Sanat