ABD'den Suriye'ye "Sezar" yaptırımı

PKK/PYD'ye 200 milyon bütçe ayıran Washington, Beşar Esad'ın yer aldığı 39 kişiye Sezar Yasası kapsamında yaptırım kararı aldı. Konuya ilişkin konuşan ABD Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft'ın sözleri de hedefi açık etti. Craft, "Suriye’nin askeri zafer elde etmesini önlemek için kararlı adımlar atacağız" dedi.

Abone ol

ABD; Türkiye, Rusya ve İran'ın ardından Suriye'ye de yeni bir yaptırım kararları aldı.

Bölücü terör örgütü PKK/PYD'ye 200 milyon bütçe ayıran Washington, Sezar Yasası ile Beşar Esad'ın yer aldığı 39 kişiye "ekonomik" yaptırım uygulayacak.

Açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan geldi. Pompeo, Suriye hükümetine karşı birçok yeni yaptırımın da uygulanabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump Sezar Yasası olarak bilinen “Suriye Sivil Koruma Yasası”nı 21 Aralık 2019'da imzalamıştı.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft, (Keli Kıraft) da BM Güvenlik Konseyi'nde yaptırım kararına ilişkin konuştu. Washington'un hedefini anlatan Craft, Suriye’nin askeri zafer elde etmesini önlemek için kararlı adımlar atacaklarını söyledi.

Craft yaptırımlarla Şam'ı finanse edenleri caydırmayı amaçladıklarını belirtti.

İsrail ve Çin'de ikinci dalga korkusu Dünya Çin: Hindistan ile sınır bölgesindeki sorunu barışçıl yollarla çözmek için anlaştık Dünya Libya, toplu mezarlar için Uluslararası Ceza Mehkemesi'ni göreve çağırdı Dünya ABD'nin Suriye'ye yaptırım hazırlığı Dünya