AKP, yaşam odasını reddetti!

AKP, madenlerde yaşam odasının zorunlu hale getirilmesi AKP'lilerin oylarıyla engellendi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yaşam odaları önergesi, AKP'li vekiller karşı çıkınca reddedildi.

Abone ol

301 madencimizi kaybettiğimizi Soma faciasının ardından yaşam odaları çok tartışıldı. Madenlerde yaşam odaları kurulması halinde, ölümlerin azalacağı yorumları yapıldı. Yaşam Odaları, bir önergeyle Meclis gündemine getirildi. AKP ise madenlerde yaşam odalarının zorunlu olmasını engelledi.

Yaşam odaları konusu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündemindeydi. CHP'li milletvekilleri madenlerde yaşam odasının zorunlu hale getirilmesine ilişkin bir önerge verdi. Bu konunun Torba Yasa'ya eklenmesini istedi. Ancak AKP önergeye karşı çıktı, teklifi reddetti.

Türkiye 'deki yasal mevzuat, madenlerde yaşam odası kurulmasını zorunlu kılmıyor. Oysa Avrupa Birliği mevzuatında, madenlerde yaşam odası kurulmasına ilişkin yasal zorunluluk var.

Üstelik Türkiye, Uluslarası Çalışma Örgütü'nün yaşam odasını zorunlu kılan ilgili sözleşmesini de 19 yıldır imzalamıyor.

ulusalkanal.com.tr

'Anayasa Mahkemesi kararını bir an önce açıklamalı!' Gündem AKP, PKK'ya özerklik verecek! Gündem Uğur Kurt'u vuran polisin ifadesi ortaya çıktı! Gündem AKP=CHP=MHP=? Gündem