Rus polisi tarafından darp edilen ABD'li yetkiliye karşılık 2 Rus diplomat

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, 17 Haziran'da iki Rus görevliyi sınır dışı ettiklerini açıkladı. Rus görevlilerinin sınırdışı edilmesinin nedeni ise bir Rus polisinin ABD'nin Moskova Büyükelçiliği girişinde bir Amerikalı diplomatı darp etmesi...

Abone ol

Günlük basın toplantısında konuşan Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, ABD’nin Moskova Büyükelçiliği'nde bir Rus güvenlik görevlisinin Amerikalı diplomatı darp etmesine karşılık ismi açıklanmayan iki Rus yetkiliyi 17 Haziran'da sınır dışı ettiklerini açıkladı.

Kirby, iki ülkenin konuyu diplomatik kanallarla halletmeye çalıştığını belirterek Rus yetkililerin açıklama yapmasından sonra konuyla ilgili konuşma kararı aldıklarını söyledi.

6 Haziran akşamına ait bir görüntüde Rus polisinin ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan birini engellediği sonra ise yerde münakaşa ettikleri görülüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, olayla ilgili yaptığı açıklamada güvenlik görevlisinin kimlik sorması üzerine görevliye yumruk attığını dile getirdi ve ABD'li yetkiliyi suçladı.

Kirby ise yaptığı açıklamada Amerikalı yetkilinin kendisini tanıttımasına rağmen Rus görevli tarafından darp edildiğini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

Amerika Güney Kore'ye yüksek teknolojili füzesavar yerleştirecek Dünya Afrika ülkeleri Çin'i destekliyor Dünya Abadi, 3 güvenlik yetkilisini ihmal gerekçesiyle görevden aldı Dünya ABD'de yolcu uçağı askeri üsse iniş yaptı Dünya