Sarkisyan'dan 24 nisan çıkışı: İnkarcı bir adım

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri 24 Nisan'da düzenlenecek. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan etkinliklerin, soykırım iddialarının 100'üncü yılına denk gelmesini eleştirdi. Bu yöntemle "soykırım" anma etkinliklerinin sabote edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Abone ol

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı, bir dizi etkinlikle kutlanacak. O etkinliklerden biri de 24 Nisan'da yapılacak. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Sarkisyan, Erdoğan'ın bu adımla 24 Nisan'daki 'soykırım' anma etkinliklerini sabote etmeye çalıştığını iddia etti.

Sarkisyan, Fransız France 24 kanalına konuştu. Sarkisyan, "Biz ‘soykırım’ törenlerini Türk toplumu da dahil birlik içerisinde anmak istiyorduk. Benim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davetteki amacım da, Türkiye’nin 24 Nisan’da Ermenistan’daki anma etkinliklerinde yer almasıydı. Ancak ne yazık ki inkârcı bir adımla karşı karşıya kaldık." ifadesini kullandı.

Sarkisyan, Çanakkale zaferini anma etkinlikleri için 24 Nisan'ın seçilmesini "rastgele alınmış bir karar" olmadığını vurguladı. Sarkisyan, "Gelibolu Muharebesi, ne 24 Nisan’da başladı ne de 24 Nisan’da bitti. Bu Ermeni halkını yaralayan bir adım oldu." dedi.

ulusalkanal.com.tr

İranlı ekonomist Hüccetullah Abdulmeliki, Ulusal Kanal’a konuştu: Dünya Kral'ın cenazesi 530 yıl sonra defnedilecek Dünya Köpek balığı faciası! Alman turist hayatını kaybetti Dünya Obama, Netanyahu'yu fena fırçaladı! Dünya