Yunan Bakan: Türkiye Ege'de savaş kazanamaz

Yunanistan, Türkiye ile arasındaki gerilimi tırmandıracak açıklamalarına devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Giorgos Katrougalos, Ege'de yeni bir kriz çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyerek, "Türkiye, Ege'de bir savaşı kazanamayacağını biliyor" dedi.

Abone ol

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim tırmanırken, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Giorgos Katrougalos'tan bir kez daha tepki çekecek açıklamalar yaptı.

Euronews'e konuşan Bakan yardımcısı, Ege'de yeni kriz çıkma ihtimali olduğunu söyledi.

Katrougalos, "Şahsen ben Türkiye tarafında bir olay yaratmak için bilinçli bir niyetin olmadığını düşünüyorum. Türkiye Ege'de bir savaşı kazanamayacağını biliyor. O yüzden olayı o boyuta getirecek bir adımı atması için hiçbir gerekçe yok"

Yasa dışı olarak sınırı geçerek Türkiye'de tutuklanan iki Yunan askeriyle ilgili de konuştu Bakan Yardımcısı. Türkiye'den adil bir yargılama beklediklerini söyledi.

Yunan siyasetçi daha önce de "Türkiye Ege'de savaş kazanamayacağını biliyor" açıklamasıyla Ankara'nın tepkisini çekmişti.

ulusal.com.tr

Ruhani'nin yaptığı bu açıklamalar, Netanyahu'yu rahatsız etti Dünya ABD'nin Suriye planı Dünya Suudi Arabistan ilk sinema salonuna kavuşuyor Dünya 'Terör örgütü FETÖ Kosova'nın da ülke güvenliğini tehdit ediyor' Dünya