Kılıçdaroğlu: Anayasa'nın 2. ve 3. maddelerini de değiştirelim! Söyledik bütün bunları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet yapısını ve bölünmez bütünlüğünü garanti altına alan Anayasa'nın ikinci ve üçüncü maddesinin değiştirilebileceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu hükümete çağrı yaptı "gelin değiştirelim" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılım için anayasanın ilk iki maddesinin değiştirilebileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, PKK'ya yakınlığı ile bilinen İMC TV'nin canlı yayınında konuştu. Açılım devam etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, anayasanın tamamen değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'na Kürt meselesi soruldu. "ayasanın 2. ve 3. maddelerini de değiştirelim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "değiştirelim" dediği 2. ve 3. madde Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet yapısını garanti altına alıyor. 2. maddede, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir" ifadeleri yer alıyor.

3. madde de "Türkiye'nin milletiyle bölünmez bir bütün olduğu" belirtiliyor. Türkiye'nin dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti de 3. maddeyle güvenceye alınıyor. Anayasaya göre 2. ve 3. madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

ulusalkanal.com.tr

Oylar Türkiye'ye gelmeye başladı Gündem İlker Yücel hakim karşısına çıktı Gündem İşte CHP'nin İstanbul'da sandık güvenliği için kullanacağı sistem Gündem Ankara’da önemli sempozyum Gündem