Türkiye Ermenileri "soykırım" demeyecek, birlik mesajı verecek

Avrupa ve Diaspora soykırım yalanı ile Türkiye'nin üzerine gelirken, en net yanıt Türkiye Ermenilerinden gelecek. Türkiye Ermenileri, Patrikhane'de 24 Nisan’da ‘1915’te hayatını kaybedenler’ için bir ayin düzenleyecek. Ayini Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan yönetecek. Ateşyan, Papa'nın aksine "soykırım" değil, ‘ortak acı’ vurgusu yapacak, birlik mesajı verecek.

Abone ol

Irkçı söylemleri artıran "soykırım" tasarısı Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilirken, buna en yanıt Türkiye Ermenilerinden gelecek. Hem de oldukça anlamlı bir günde.

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi, 1915'de hayatını kaybedenler için bir dizi etkinlik düzenleyecek. 100’üncü yıl anması kapsamında, Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın yöneteceği bir ayin yapılacak.

Ayin, 24 Nisan sabahı Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’nde saat 9.30’da başlayacak.

Başepiskopos Aram Ateşyan ayinde yapacağı konuşmada “Soykırım” kavramını kullanmayacağı, onun yerine “ortak acı” vurgusu yapacağı öğrenildi. Ateşyan’ın, konuşmasında Çanakkale Savaşları’nın da 100’üncü yıl dönümüne değinmesi bekleniyor. Öne çıkan mesaj "Türk ve Ermeni toplumunun birlikte yaşama koşullarının yeniden sağlanması, sorunların siyasilerin konusu yapılmaması, tarihçilerin masada buluşması gerektiği" olacak.

23 Nisan’da dünyadaki tüm Ermeni kiliselerinde düzenlenecek ayine ve çan çalma törenine Türkiye Ermenileri Patrikhanesi katılmayacak.

ulusalkanal.com.tr

Örtülü ödenek AYM’de Gündem Demirtaş Papa'yı savundu! Gündem Avrupa Parlamentosu'ndan Erdoğan'a teşekkür Gündem İstanbul'da eylem hazırlığında olan 2 DHKP-C'li tutuklandı! Gündem