HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı. Gerekçesi ise terör örgütüne üye olmak ve eleman temin etmek.

Abone ol

Terör örgütüne katılın dediği ortaya çıktı, hakkında gözaltı kararı verildi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, terör örgütüne üye olma ve eleman temin etmekle suçlanıyor.

Tokat'ta "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Z.U., mahkemede verdiği ifadede, geçen yıl Ankara Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Zakir Karabulut'un cenazesi sonrasında yaşananları anlattı.

Cenazenin ardından Bitlis'in Tatvan ilçesinden döndükleri sırada ormanlık alana götürüldüklerini dile getiren Z.U., burada örgüt üyelerince propaganda yapıldığını ifade etti.

Ormanlık alanda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün ile HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın da bulunduğunu aktaran Z.U., bu sırada ıslık sesi duyduğunu ve daha sonra terörist kıyafeti giymiş, silahlı iki kişinin yanlarına geldiğini söyledi.

Z.U., teröristlerin kendilerine örgüte katılmaları yönünde telkinlerde bulunduklarını, Altınörs ve Irgat'ın teröristlerin yanında durduklarını kaydetti.

Irgat ve Altınörs'ün teröristler lehine konuştuklarını belirten Z.U., "Mizgin Irgat ve Alp Altınörs, 'sizler de katılım sağlamalısınız' şeklinde söylemde bulundu" şeklinde konuştu.

Z.U.'nun ifadesinin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Tokat Sulh Ceza Mahkemesince Altınörs hakkında "terör örgütüne üye olma ve eleman temin etme" suçlamasıyla gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

'Marmara bölge' ile 'Anadolu Yakası' imamları tutuklandı Gündem Tunceli'de çatışma! Belediye ekiplerine ateş açtılar Gündem TSK'dan hava harekâtı: 5 hedef imha edildi Gündem TTB Başkanı Feyzioğlu: El birliği ile suçluyu suçsuzdan ayıracağız Gündem