IŞİD cezaevini bastı

IŞİD terör örgütü Irak'ın Musul kırsalını ele geçirdi. Halk Musul'u terk ederek Irak Bölgesel Yönetimi sınırına ilerledi. Irak Hükümeti'ne bağlı 25 bin asker, tank ve savaş uçakları da bölgeye doğru harkete geçti. Irak Hükükümeti, Birleşmiş Milletler'e de nota verdi, "Bu emperyalst bir saldırıdır. Saldırıların sorumluluğunu alın ve derhal durdurun" dedi.

Abone ol

Irak'ta dün gece Suriye sınırına yakın bir bölge olan Ümmül Rabbiayn'dan Musul'a giren 3 bin IŞİD militanı kent kırsalını işgal etti.

Saldırıya hazırlıksız yakalanan Ninova, Nabi Yunus ve Selahhaddin bölgelerinde yaşayan halk Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sığındı.

Irak Hükümeti de saldırılara karşı harekete geçti. Bölgeye 25 bin asker ile birlikte çok sayıda tank, helikopter ve savaş uçağı gönderildi.

Musul Merkezin'de yaşayan aşiretler ile bölgede etkili olan Hamadiani Aşireti, IŞİD militanlarına karşı birleşti. Askerler bölgeye gelene kadar IŞID'e karşı korunma için silahlı milis güçler oluşturuldu.

Baduş Cezavine düzenlenen saldırıda yüzlerce IŞİD ve El-Kaide üyesi terörist firar etti. Kırsal bölgelerde yayın yapan tv kanallarının yayını durduruldu.

Musul merkezi hala Irak Merkezi Hükümeti'nin elinde. IŞİD ise saldırıların dozunu arttırarak Telafer bölgesine doğru ilerliyor.

Son dönemlerde Suriye ve Irak'taki saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD'in Kerkük'e ilerlemesinden endişe ediliyor. Kerkük'te olası saldırılara karşı İl Meclisi kararı ile önlemler arttırılırken, şehirde gece dışarı çıkma yasağı kondu, memurlar iş başı yapmadı.

Bölgede sıcak dakikalar yaşanırken tüm dünya da gözlerini Irak'a çevirdi. Merkezi Yönetim Birleşmiş Milletler'e nota verdi, "Bu emperyalist bir saldırıdır. Hükümeti yıkmaya, güven ortamını bozmaya yönelik, gerici bir saldırıdır. Saldırıların sorumluluğunu üstlenin ve derhal durdurun" denildi.

Öte yandan İskenderun'dan Musul'un Gayera İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şöföründe saldırılar sırasında IŞİD tarafından rehin alındığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD, 28 Türk şoförünü rehin aldı Dünya Uzay gemisi atağı! Dünya THY uçağı geri döndü! Dünya ABD'de silahlı saldırı Dünya