Dershaneye dönüş yok! Yol haritası belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneler ile ilgili izleyeceği yol haritası belli oldu. Plana göre dershanelerin geri dönmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çeşitli kurslara dönüşüm için yeni bir süreç başlayacak.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemeyi iptal etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nı yol haritasını belirledi.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği ve birim müdürlüklerinin hazırladığı yeni formül, Bakan Nabi Avcı’nın onayına sunuldu.

Bakanlığın üst düzey yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ‘dershane’ ibaresini yürürlükten kaldıran madde iptal edildi; ancak AYM kararları geriye işlemiyor ve mevzuattan çıkan ‘dershane’ kavramı yeniden mevzuata girmiyor.

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı'na göre; karar sonrasında temel liseye dönüşüm başvurusunu geri çeken ya da hiç başvurmayan dershaneler yasal dayanakları bulunmadığı için faaliyetlerine devam edemeyecek.

Özel eğitim kurumlarının çeşitli kurslara dönüşmek için yeni bir başvuru yapması gerekecek. Özel okula dönüşen kurumlar ise daha önce de belirtildiği gibi temel lise faaliyetine devam edebilecek. İsterlerse, diğer özel okullar gibi öğrencilerine takviye kursu da açabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu Gündem PKK karakola 4 ayrı noktadan saldırdı Gündem Sol gösterip, Amerikancı vuruş! Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak açıklaması Gündem