10 kişinin ölümüne neden oldular para cezası aldılar

Adana Kozan'da 10 işçinin öldüğü baraj faciası davasında karar çıktı. Sanıkların 7’si beraat etti. 10 kişi ise 45 bin ile 146 bin TL arasında değişen para cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Adana Kozan'daki baraj faciasında ölen 10 işçi için, sanıklara sadece para cezası verildi. Verilen para cezasının da 24 ay taksitle ödenmesi kararlaştırıldı.

Acı olay, 24 Şubat 2012 tarihinde, Adana’nın Kozan İlçesi’ndeki Gökdere Köprü Barajı'ndaki tünel kapağının patlaması sonucu yaşanmıştı. Patlama sonucu baraj havzasında çalışan 10 işçi boğularak hayatını kaybetmişti.

17 kişi, ’Taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan’ 3’er yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. 10 işçinin öldüğü baraj faciası davasının 17'inci duruşmasında karar çıktı.

7 sanık davadan beraat etti. 10’u ise önce, 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Şantiye sorumlusu Proje Müdürü Erdal Nakas ve şantiye şefi Öncü Polat 10’ar yıl hapis cezası aldı. Ardından tüm hapis cezaları, ’taksirli suç’ olması nedeniyle, 45 bin ile 146 bin TL arasında değişen para cezalarına çevrildi. Para cezalarının 24’er aya kadar taksitle ödenmesine karar verildi.

ulusalkanal.com.tr

Cem Yılmaz'dan İlber Ortaylı'ya destek Gündem Bingöl'deki saldırıda yeni gelişme Gündem 2 dönemlikler de yazılmadı Gündem TGB Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan Malatya 1. sıra Vatan Partisi Milletvekili Adayı Gündem