Taksici-Uber kavgası sürüyor

Amerika merkezli UBER şirketine taksicilerin tepkisi sürüyor. Yüksek ücretler ile taksi plakası alan esnaf UBER'in haksız kazanç elde ettiğini söylüyor. Peki bu tartışamaya vatandaş ne diyor? Ulusal Kanal sokağa çıktı, vatandaşa sordu.

Abone ol

Türkiye günlerdir taksicilerle uber arasımdaki tartışmayı konuşuyor.Taksicilerin hemen hepsiUberden rahtasız.Uberin Amerikan merkezli olduğunu olduğunu ve vergi ödemeden haksız kazanç elde ettiğini söylüyor.

Uber, mobil cihazlarda kullanılan bir uygulama. Uber'i akıllı telefonunuza indirdiğinizde, gitmek istediğiniz noktaya lüks araçla ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda Uber normal taksiye göre de biraz daha fazla ücret alıyor.

Tartışmanın en çok alevlendiği yer İstanbul. Kentte 18 bin kayıtlı taksici var. Buna karşılık UBER taşımacılığı yapanları sayısı da 3 bin civarında. Taksi sahipleri ve şoförler Uber'in işlerini engellediğini söylüyor.

Bu kavganın tartışılmayan boyutuysa taksici plakalarının pahalılığı.İstanbul'da bir taksi plakası 1 buçuk milyon lirayakadar satılıyor.

Taksicilerin yüksek vergi ödemesine karşın, yine taksicilerin iddiasına göre UBER taşımacılığı yapanların yüzde 80'i vergi ödemiyor.

Bizde Ulusal Kanal olarak sokağa çıktık.Taksici Uber tartışmasında vatandaş ne düşünüyor diye vatandaşa sorduk. İşte yanıtı.

Vatandaşların kimisi Uberi avantajlı buluyor kimisi de taksiden vazgeçmiyor.

KAMERA:BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

PKK’nın Ankara Güvenpark saldırısında hayatını kaybeden 36 yurttaş anıldı Gündem Akkuyu NGS'nin ilk Türk mühendisleri mezun oldu Gündem FETÖ askeri hakimlik sınav sorularını da sızdırmış Gündem Eski hakim Yaz'ın yargılanmasına başlandı Gündem