Ramazan fırsatçılarına karşı uyarı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, ramazan ayının yaklaşmasıyla gıda alışverişine yönelimin arttığını açıkladı. Merdiven altı üretimlere karşı tedbir çağrısı yapılan açıklamada, “Stok yapılarak fiyatların artmasına yol açılmamalı” uyarısında da bulunuldu.

Abone ol

Merdiven altı üretime dikkat edilmesi istendi, stokçuluk yapılmaması için uyarılar sıralandı.

Ramazan ayına sayılı günler kala Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndan önemli bir açıklama geldi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, salgın nedeniyle vatandaşların evde olduğunu hatırlattı, bu nedenle gıda alışverişine yönelimin arttığını belirtti.

Merdiven altı üretimlere karşı tedbir çağrısı yapan Palandöken, stokçuluk yapılmaması için de uyardı. TESK Başkanı, “Merdiven altı üretimlere karşı tedbirli olunmalı, stok yapılarak fiyatların artmasına yol açılmamalı” ifadelerini kullandı. Bu süreçten haksız kazanç elde edenlerin değil işini yapan esnafın faydalanması gerektiğini vurguladı. Konfederasyon bu noktada devletin titizlikle çalışmalarını yürüttüğünü de aktardı.

Bendevi Palandöken, internetten yapılan alışverişlere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. İnternette de merdiven altı hijyen ve gıda ürünleri satılmaya başlandığını belirtti. Ramazanın başlayacağı şu günlerde vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi.

ulusal.com.tr

Hazine arazileri çiftçiye açıldı! ''Ürüne alım garantisi gelmeli'' Ekonomi Albayrak: Sağladığımız destek 59,6 milyar liraya ulaştı Ekonomi BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben yeni kredi düzenlemesinin detaylarını açıkladı Ekonomi ABD'nin petrol sondaj kulesi sayıları azalmaya başladı Ekonomi