ABD Temsilciler Meclisi Üyesi: Türkiye ikili oynuyor

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Üyesi Gerry Connolly, Türkiye'nin IŞİD konusunda ikili oynadığını söyledi. Türkiye'nin Amerika’nın müttefiki olarak bölgede önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Connolly, "IŞİD’e akan finansal kaynaklar kurutulmalı" ifadelerini kullandı.

Abone ol

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Türk Dostluk Grubu Eş Başkanı Gerry Connolly, Suriye'nin Ayn El arap kentinde yaşananları değerlendirdi. Amerika’nın Sesi Kürtçe Yayın Bölümü’ne konuşan Gerry Connolly Türkiye’de bir milyondan fazla mülteci bulunduğunu ve IŞİD’in Ayn el Arap'a düzenlediği son saldırıyla bu rakamın giderek arttığını söyledi.

İnsani ve askeri yardıma ihtiyaç olduğunu belirten Connolly, "IŞİD’in ele geçirdiği Kürt köylerinden geri çekilmesini sağlamak için Peşmerge’ye de yardım edilmeli" görüşünde.

Gerry Connolly, Türkiye'nin IŞİD konusunda ikili oynadığını öne sürdü. Türkiye’nin önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini söyleyen Connolly, "Türkiye petrol karaborsasına göz yumarak IŞİD’e dolaylı olarak finansal destek sağlıyor" dedi.

Connolly, Türkiye üzerinden IŞİD’e akan finansal kaynakların kurutulması gerektiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Amerika’dan Kars'ta vefat eden dedesini arıyor Dünya İsrail, Barzani'nin kaçak petrolünün en iyi müşterisi Dünya İngiltere de onay verdi! Dünya Yunan komünistlerinden "Soykırım inkar" yasasına sert tepki! Dünya