Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı

Tam havalar ısındı derken kış geri geldi. Sıcaklıklar düştü, yağış yurdu etkisi altına aldı. Sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlara karşı meteoroloji vatandaşı uyardı. Aniden bastıran şiddetli yağış üzerine bazı uçak seferleri de iptal edildi.

Abone ol

Yaza girdik-giriyoruz derken; kış geri geldi.

Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar etkili oldu. Yağışlarla birlikte hava sıcaklığında hissedilir bir azalma yaşandı.

İstanbul'da aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu yağışı yaza hazırlanan yurttaşları vurdu. Yağışlar hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Dolu yağışı uçaklarda hasar oluşturdu. Türk Hava Yolları , İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'e kalkacak olan bazı uçakların seferini iptal etti.

Meteoroloji önümüzdeki günler için de yurttaşları uyardı.

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu ile İzmir, Manisa ve Kütahya'nın kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji su baskınları, dolu, yıldırım ve kuvvetli rüzgara karşı tedbir alınması istendi.

Yağan şiddetli yağmur bazı ilçelerde su baskınlarına neden oldu. Sultanbeyli, Ümraniye ve Sancaktepe'de binaların giriş katlarında su bastı. Aşırı yağışla birlikte Sultanbeyli Fatih Bulvarı'ndaki tünel de suyla doldu, bazı rögarlar taştı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde heyelan meydana geldi.. Heyelanda can kaybı yaşanmadı, bir araçta hasar oluştu.

Heyelan sırasında yol üzerindeki ağaçlar sokak üzerinde bulunan 67 TK 546 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Oluşan heyelan sonrası sokak tamamen trafiğe kapandı.

Kuvvetli yağışlar Çarşamba gününe kadar devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

Haydar Şahin son yolculuğuna uğurlandı Gündem Polise bıçaklı saldırı Gündem Ağrı seçimlerine ilk itiraz! Gündem Erzurum'da doğa katliamı Gündem