Ehliyet alacaklar dikkat!

Artık ehliyet alarak trafiğe çıkmak isteyenleri uzun bir süreç bekliyor. 1 Ocak 2016'dan itibaren ehliyet almak isteyenler staj sürecine tabi tutulacak. Stajyer sürücülük 2 yıl devam edecek. Stajyer sürücüler 75 ceza puanına ulaşırsa belgeleri iptal edilecek.

Abone ol

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle sürücü belgesi alımları baştan aşağı değişecek.

Stajyer sürücüler araçlarını kendileri kullanabilecek ancak 2 yıl boyunca gözler üzerlerinde olacak.

75 ceza puanına ulaşan stajyerlerin sürücü belgeleri iptal edilecek. Amaç trafik kurallarına uymayı bir davranış alışkanlığına dönüştürmek.

Belgesi iptal edilen stajyer sürücünün yeniden kursa gitmesi yeterli olmayacak. Adayların bu kez önce psikoteknik belgesi alması gerekecek.

Sürücü belgelerinin geçerlilik süreleri de sınırlandırılacak. A ve B sınıfı ehliyetler 10, E sınıfı ehliyetler ise 5 yılda bir değiştirilecek.

Düzenlemeyle ehliyet türleri 9'dan 18'e çıkarılacak. Örneğin debriyaj kullanmak istemeyen sürücüler sadece otomatik vitesli araç ehliyeti alabilecek.

Hali hazırdaki 25 milyon ehliyet kullanıcısının sürücü belgeleri de değiştirilecek. 15 lira karşılığında yenilenecek ehliyetler 80 ülkede geçerli olacak.

Uygulamanın bu boyutundan adaylar kadar eğitmenler de şikayetçi. Usta direksiyon eğitmeni Bülent Duygun konuyu çarpıcı bir örnekle açıklıyor.

10 Eylül 2015'e kadar sürücü kurslarına kayıt yaptıran adaylar yeni düzenlemeler yürürlüğe girmeden ehliyet sahibi olabilecek.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Ertelemeye Eğitim-İş sendikasından tepki geldi Sağlık Ehliyet alacaklar dikkat! Stajyer sürücü olmak istemiyorsanız... Sağlık İlaç fiyatlarına zam geliyor! 4 Eylül'den itibaren... Sağlık MEB'in Suriyeli öğretmen alımı için başvuru süreci başladı Sağlık