Irak'ta Bakanlık paylaşımı

Irak merkezi hükümetinde yer alan partiler arasındaki bakanlık dağılımı belli oldu. Irak Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Kürdistan Demokrat Partisi'ne, Devlet Bakanlığı İslami Toplum Partisine verildi. Kürdistan Yurtseverler Birliği Kültür Bakanlığı, Goran Hareketi ise Göç ve Göçmenler Bakanlığı'nı aldı.

Abone ol

Haydar El-İbadi liderliğindeki Irak merkezi hükümetinde yer alan 5 siyasi partinin temsilcileri, Erbil'de bir araya geldi. Görevi henüz devretmeyen Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında yapılan toplantıya Birleşmiş Milletlerin Irak Temsilcisi de katıldı.

Irak Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Kürdistan Demokrat Partisi'ne, Kültür Bakanlığı Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne, Göç ve Göçmenler Bakanlığı Goran Hareketi'ne, Kadın Hakları Bakanlığı İslami Birlik Partisi'ne, Devlet Bakanlığı ise İslami Toplum Partisine verildi.

Irak'ta Başbakan Haydar El-İbadi tarafından kurulan yeni hükümette, Şii ve Sünnilere verilen bakanlıklar daha önceden belirlenmişti. Partilerin bakan olarak belirleyeceği isimler Irak Parlamentosu'nda yemin ettikten sonra göreve başlayacaklar.

ulusalkanal.com.tr

Bir kez daha Morales Dünya Efsane boksörden kötü haber! Dünya Türkiye'ye sert IŞİD eleştirisi Dünya İngiltere'de tartışmalı görüntü Dünya