Ak Parti ile CHP arasındaki cami gerilimi devam ediyor

Camide müzik yayını Ak Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “CHP yöneticileri zevkten dört köşe sosyal medyadan bu rezilliği aktarıyor” sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır” dedi.

Abone ol

İzmir’de merkezi ezan sistemi sabote edilerek cami hoparlöründen müzik yayını yapılması AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi.

Ak Parti İl Başkanlarına seslenen genel başkan Tayyip Erdoğan, CHP’yi sert sözlerle hedef aldı. Erdoğan, camide müzik yayını yapılmasından CHP’li yöneticilerin zevkten dört köşe olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın bu açıklamasının üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu peş peşe tivit atarak yanıt verdi.

“İbadet yerleri kutsalımızdır” dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat “Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır” dedi. Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!

İzmir’deki camilerden müzik yayını yapılması tartışmalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Bahçeli, “camilerimizin hoparlöründen korsan marş ve şarkı çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp, karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır” dedi. İzmirlilerin töhmet altında bırakmaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “İzmir bizim iftiharımız, kurtuluşumuzun onurudur” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Erbaş da “Bir namahrem eli bizim minarelerimize değmiş oldu. Bu üzüntü verici” dedi.

Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan bayram genelgesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan salgın sonrası için mesaj Gündem Açılımla gelen Vatan Savaşıyla giden Davutoğlu'nun yeni misyonu: Türkiye gemisine nifak sokmak Gündem