Kremlin Sözcüsü açıkladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek hafta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geleceği belirtildi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek hafta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geleceği belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran lideri Ruhani'nin 9-10 Temmuz'da Rusya'nın güneybatısındaki Ufa kentinde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine katılacağını söyledi.

'HAZIRLIKLARIMIZ VAR'

Peskov, zirvede Ruhani ile Putin'in ikili bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine dair soru üzerine de, ''İki liderin görüşmesine yönelik hazırlıklarımız var'' dedi.

İRAN'IN ÜYELİĞİ KONUŞULUYOR

Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın üye olduğu ŞİÖ'de İran da gözlemci ülke statüsüne sahip. Ülkenin ayrıca örgüte yakında tam üye olabileceği belirtiliyor. Nitekim gelecek liderler zirvesinin en önemli gündem maddelerinden biri de örgütün genişleme politikaları.

UFA'DA İKİ BÜYÜK ZİRVE: BRICS ve ŞİÖ

Öte yandan ŞİÖ zirvesi, Ufa'da gelecek hafta düzenlenecek tek toplantı değil. Kentte 8-10 Temmuz'da BRICS grubu liderlerinin de bir araya gelmesi bekleniyor.

(kaynak: sputnik)

O örgüt Nijerya'da camilere saldırdı: 150 ölü Dünya Matti Makkonen hayatını kaybetti Dünya Güney Kore’de kimya fabrikasında patlama: 6 ölü Dünya Rusya o ülkelerin bağımsızlık kararını incelemeye aldı Dünya