El Nusra: ABD bizim yanımızda

Terör Örgütü El Nusra'nın komutanlarından Abu Al Ezz, Amerika'nın örgüte tanksavar füzeler başta olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini açıkladı. Silahların Amerika tarafından kendilerinde direkt verildiğini söyleyen Ezz, "Amerika bizim yanımızda" dedi.

Abone ol

El Nusra terör örgütünün sözde komutanlarından biri olan Abu Al Ezz, Amerika'dan direkt destek gördüklerini söyledi. Suriye'nin Halep kentinde yapılan röportajda Ezz, Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer'e (Yurgen Toderörfer) "Amerika bizim yanımızda" dedi.

Alman basınından Koelner Stadt-Anzeiger gazetesinde yayınlanan ropörtajda El Nusra'lı komutan Ezz, Suriye ordusunu yenmek için daha gelişmiş silahlara ihtiyaçlarının olduğunu savundu.

Ezz, Amerika'nın desteklediği bazı ülkelerden de destek aldıklarını dile getirdi. Suudi Arabistan ve İsrail'den de destek gördüklerini belirtti. Ezz, ancak verilen yardımlardan memnun olmadıklarını vurguladı. Suriye ordusunun güçlü olduğunu belirten Ezz, Rusya'nın kendilerini vurmasının işlerini çok zorlaştırdıklarını söyledi.

Amerika'nın desteğiyle Suriye ordusuna yakın bir askeri güce kavuştuklarını öne süren El Nusra'lı militan, Amerikan yapımı TOW tanksavar füzelere sahip olduklarını ve bu sayede bazı bölgeleri kontrol altında tutabildiklerini ifade etti.

Alman, Fransız, İngiliz ve Amerikalı bir çok yabancı militanın kendilerine katıldığını belirten Ezz, ateşkes döneminde yeni saldırılar için hazırlık yaptıklarını aktardı. Ezz, amaçlarının Suriye'de bir şeriat devleti kurmak olduğunu vurguladı.

Rusya ile Amerika arasındaki en önemli tartışmalardan biri de El Nusra terör örgütü... Amerika, El Nusra'yı terör örgütü olarak tanımlıyor ancak sahada terör örgütüne harekat düzenlemiyor.

ulusalkanal.com.tr

Komşuda intihar saldırıları: 18 ölü Dünya İran'dan İsrail açıklaması! Dünya 'ABD'li askerler, Suriye ordusuna saldırı sürecinde IŞİD'lilerle görüştü' Dünya Cerablus'ta ÖSO hapishanesi Dünya