Erdoğan'dan Abdullah Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ile İyi Parti arasında yapılan milletvekili transferine ilişkin ilk kez konuştu, Yüksek Seçim Kurulu'nu hedef aldı. YSK'nın seçime katılacak partileri geç açıkladığını ifade eden Erdoğan, "YSK, kararı cumartesi vermiş olsaydı, belki o zaman bu 15’ler olayı olmayabilirdi." dedi.

Abone ol

Vekil transferi tartışmasında seçim kurulunu eleştirdi. Transferi "Felaket" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'li 15 milletvekilinin istifa ederek İyi Parti'ye geçmesine ilişkin ilk kez konuştu.

Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime katılacak partiler kararını geç verdiğine dikkat çekti.

VEKİL TRANSFERİ

"YSK, kararı cumartesi vermiş olsaydı, belki o zaman bu 15’ler olayı olmayabilirdi. Gerek sözde İYİ, gerekse CHP bu zor duruma düşmeyebilirdi. Nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Güneş Motel olayından çok daha öte bir durum söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi bizim için gerçekten bir felaket."

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Meclis Özel Oturumunda yaşanan gerilimde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bu açıklamalarına da yanıt verdi.

"ONA DERSİNİ VERİRDİM"

"Aşağıda olsam, ona gereken dersi verirdim. Orada o terbiyesizliği yapan kişi, grup başkanımıza karşı parmak sallayan kişi, terbiyesizin tekidir."

Erdoğan, uzun bir süredir yol arkadaşlığı yaptığı Abdullah Gül'ün kendisi karşısında olası adaylığı konusunda da değerlendirmeler yaptı, "O benim sorunum değil. Bilemem" dedi.

Meclis resepsiyonunda Başbakan Binali Yıldırım'a da Gül'ün adaylığı soruldu. Yıldırım, "Bunu Abdullah Gül'e sormak daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Genel Kurul'daki tartışmaları da değerlendirdi, "Gözümün içine baka baka yalan söyleyenlere asla müsamaha göstermem" diye konuştu.

23 Nisan resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylığının sorulması üzerinde Bahçeli, bunun kendilerine sorulmaması gerektiğini, kendi adaylarının belli olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

YSK'nın 'seçmen sayısı' kararı Resmi Gazete'de Gündem Türkiye'den AKPM'ye tepki Gündem Çavuşoğlu’dan Belçikalı mevkidaşına PKK uyarısı Gündem Yıldırım: Yalan söyleyenlere asla müsamaha gösteremem Gündem