Antalya'da G20 önlemleri

Antalya'da 15-16 Kasım'da yapılacak G20 zirvesi için olağanüstü önlemler alındı. Zirvenin yapılacağı Belek, adeta karadan, havadan ve denizden abluka altına alındı. Havadan İhbar Kontrol uçağı Antalya semalarında sürekli uçacak. Acil durumlar için Antalya Havalimanı'nda F-16 uçakları hazır bekleyecek.

Abone ol

G20 liderler Zirvesi için Antalya havadan karadan denizden abluka altına alındı.

Zirve boyunca Konya'dan kalkacak Havadan İhbar Kontrol uçağı Antalya semalarında sürekli uçacak. Gövde üzerinde özel radar taşıyan uçak, minik insansız hava araçlarına kadar tehditleri havadan takip edebilecek.

Acil durumlarda müdahale içinse Antalya Havalimanı'nda havadan-havaya füzelere sahip F-16 uçakları hazır bekleyecek. Ayrıca İngiltere'deki Amerikan üssünden İncirlik'e intikal eden F-15C Eagle savaş uçakları da bu operasyona destek verebilecek.

Belek ve çevresindeki hava sahası zirve sırasında uçuşlara kapalı olacak.

Bölgede aynı zamanda balistik füzeleri vurabilen füze taşıyan USS Donald Cook gemisi de olacak.

Belek'te devlet başkanlarının kalacakları özel bölümler inşa edilirken ABD Başkanı Obama'nın ise bir Amerikan gemisinde konaklayabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Açılımda yeni yol haritası Gündem Genelkurmay açıkladı: 13 terörist öldürüldü Gündem Rıza Zelyut TGB'li gençlerle buluştu Gündem THY, düşen uçak sonrası seferlerinde iptal süresini uzattı Gündem