MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''CHP artık HDP'dir HDP zaten PKK'dır İP ile CHP PKK'nın mandası altına girmiştir''

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partsi’nin HDP’yi meşru görmesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında CHP'nin artık HDP olduğunu ve HDP'nin de zaten PKK olduğunu ifade etti. Bahçeli, ''CHP artık HDP’dir, HDP zaten PKK’dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK’nın mandası altına girmiştir.''

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin internet sitesinden İP ve CHP’nin HDP’yi meşru görmesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Bahçeli yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

- Her seferinde yapay sorunlara çözüm tekliflerinin dayatılması, ya devletimizin ya da insan ve toprak varlığımızın acıklı ve kanlı çözülmesiyle sonuçlanmıştır.

- Sözde Kürt sorunu emperyalistlerin hiç taviz vermediği, işbirlikçilerinin hiç vazgeçmediği bir istismar, bir inkar, bir ihanet mekanizması olarak kullanılmıştır.

- Herkesi uyarıyorum, kökeni, mezhebi, dili ve yöresi ne olursa olsun, Türkiye’de tek bir insanımız bile sorun değildir veya siparişi Türkiye düşmanları eliyle verilen yığma bir sorunun parçası görülemeyecektir.

- Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, başka bir ifadeyle Kürt kökenli kardeşlerimi sorun olarak işaretlemek, hatta fişlemek demektir.

''CHP VE İYİ PARTİ TERÖRİZM DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR''

CHP ile İP'in aynı anda HDP’yi meşru organ görüp sözde Kürt sorunu üzerinden PKK’ya zeytin dalı uzatmalarını terörizmin değirmenine su taşımak olduğunu ifade eden Bahçeli, HDP’nin PKK demek olduğunu da vurguladı. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihi bir yanlışın eşiğinde olduğunu söyledi.

Bahçeli açıklamasında, HDP'nin CHP ve IP'i kukla olarak kullandığına değindi. Oy için yapılan bu girişimlerin Türk milleti tarafından affedilmeyeceğini belirtti.

- Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin kapatılmasını esas alan davayı görüştüğü sırada, CHP Genel Başkanı’nın sivri çıkışı akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır.

- CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında kirli bir temas hattı kurulup kurulmadığı, HDP’nin aklanması maksadıyla kripto mesajların karşılıklı gidip gelmediği herkesin merak konusu haline gelmiştir.

- Zamanlama itibariyle çok manidar olan bir dönemde HDP’yi meşru görmek, meşruiyet çemberine almaya heveslenmek Anayasa Mahkemesi üzerinde fiili baskı kurmak anlamına gelecektir.

''CHP, BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR''

Bahçeli ifadesinde, CHP'nin HDP’den daha fazla bölücülüğe yatkın olduğunu da vurguladı.

Bahçeli yaptığı açıklamada, HDP’nin yanında olan kişilerin PKK'nın da yanında olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Bahçeli ayrıca, Selahattin Demirtaş, Ahmet Dvutoğlu, Ali Babacan gibi Kürt vatandaşları sorun olarak gören ve gösteren kimselerin içinde vatan sevgisi olmadığına işaret etti.

''CHP, FETÖ'YE SEMPATİ DUYUYOR''

Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “KHK kapsamında görevden alınan herkesi görevlerine iade edeceğim” açıklamasının Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'ye karşı bir sempati beslediğinin somut öğesi olduğuna dikkat çekti.

- CHP yönetimi yüz kızartıcı bir haldedir.

Bahçeli ek olarak, yanındaki diğer partilerle birlikte CHP’nin PKK’nın ve FETÖ’nün çekim alanına girmesini rezalet olarak değerlendirdi.

- CHP ve İP’in medya üzerinden HDP ile pazarlığı yoğunlaştırmaları, PKK’ya sevimlilik ve şirinlik gösterme çabaları bölücü odaklara cesaret aşılamıştır.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun terörle mücadeleye kast ettiğini ve Kürdistan’ın kuruluş temellerine yardım ettiğini de söyledi.

''KILIÇDAROĞLU, HDP'NİN GİRDABINDA BOĞULACAKTIR''

Bahçeli, CHP yönetiminin ve Kılıçdaroğlu'nun PKK’nın ve FETÖ’nün girdabında boğulacağını söyledi.

- Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’ye çok ağır bir faturası olacak terör ittifakını ne pahasına olursun durdurmaya azimli, kararlı ve hazırdır.

Bahçeli, CHP'nin artık HDP olduğunu ve HDP'nin de zaten PKK olduğunu ifade etti.

- CHP artık HDP’dir, HDP zaten PKK’dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK’nın mandası altına girmiştir.

- Temel sakatlık etnik bölücülük sorununu Kürt kökenli vatandaşlarımızın tamamını ilgilendiren ve kapsayan bir sorun olarak takdim edilmesi ve ayrıştırıcı bir zeminde çözüm arayışlarına girilmesidir.

- Türk milleti bu kokuşmuşluğa izin vermeyecektir.

- Bölücü terörün taleplerini tüm Kürt kökenli vatandaşlarımıza yaygınlaştırmaya çalışmak, PKK’nın bunların tümünün sözcüsü ve temsilcisi olduğu anlamına gelecektir.

- Böyle bir yaklaşım Kürt vatandaşlarımızın çok büyük çoğunluğuna yapılacak bir hakaret olacak, buna da herkesten önce Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi karşı çıkacaktır.

- Emperyalizmin vaatlerle kiraladığı zillet ittifakı tarih önünde, millet önünde, ecdat önünde, şehit ve gazilerimizin huzurunda mutlaka hesap verecektir. Demokratik hesap günü ise uzak değildir.

Aşı yaptırmayanlar mutasyona sebep oluyor Gündem MHP'de 7 kişi parti üyeliğinden çıkarıldı Gündem Metina'da 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Manavgat'ta orman yangını Gündem