Fransızlar sokağa döküldü: ''Macron istifa''

Fransa'nın başkenti Paris'te sokaklarda eylemler sürüyor. Macron yönetiminin istifası isteniyor. Güvenlik güçlerinin çekilen görüntülerinin yayınlanmasının yasaklanmasını içeren güvenlik yasa tasarısına karşı çıkanlar sadece 24. maddenin değil, tasarının tamamı geri çekilmesini istiyor. Ülke çapındaki gösterilerde 42'si Paris'te olmak üzere 64 kişi gözaltına alındı ve 8 polis yaralandı.

Abone ol

Macron yönetiminin güvenlik güçlerini koruyan yasa tasarısının yankıları sürüyor. Güvenlik güçlerinin görüntülerinin yayımlanmasını yasaklayan tasarıya karşı sokak gösterileri Macron istifa eylemlerine dönüştü.

Eylemler sonrasında Ocak 2021'de Senatonun onayına sunulacak tasarının 24. maddenin değiştirileceğini duyuruldu. Ancak bu adım göstericileri ikna etmedi. Tek bir maddenin çekilmesinin yeterli olmayacağını söyleyen Fransızlar tasarının basın özgürlüğünü ihlal edebileceği ve polis şiddetini artırabileceği gerekçesiyle tamamının geri çekilmesini talep ediyor.

Başkent Paris'in yakın banliyölerinden Les Lilas'da toplanan kitle, "Macron istifa" ve "özgürlük" sloganları attı. Yürüyüşe polis izin vermeyince çatışma çıktı.

Bu sırada polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşanırken, birçok ses bombası atıldı. Polis ile sokaklara dağılan protestocular arasında çatışma yaşandı. Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Eylemciler, birçok araç ve çöp bidonu ateşe verdi, bir mağazayı yağmaladı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Paris Emniyet Müdürlüğünün açıklamalarına göre, ülke çapındaki gösterilerde 42'si Paris'te olmak üzere 64 kişi gözaltına alındı ve 8 polis yaralandı.

Maide anneye siyasetten destek büyüyor Dünya Dünyada salgın bilançosu ağırlaşıyor: Vaka sayısı 66 milyonu aştı Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ''Türkiye de Rusya da kimsenin önünde eğilmez'' Dünya Türk-Rus iş birliği Avrupa'yı tedirgin etti: ''Astana ortaklığı AB çıkarlarını tehlikeye sokuyor'' Dünya