Hindistan’da binlerce kişi IŞİD’i kınadı!

Hindistan’da binlerce Müslüman IŞİD’i kınadı ve Irak’daki kutsal mekanları korumak amaçlı başlatılan kampanyaya katılmaya karar verdi.

Abone ol

Hindistan’da binlerce Müslüman IŞİD’ı kınadı ve Irak’daki kutsal mekanları korumak amaçlı başlatılan kampanyaya katılmaya karar verdi.

Vesikalık resim ile kimlik fotokopileriye beraber Cuma günü Yeni Delhi’deki Irak Elçiliği’ne teslim edilmek üzere evrak doldurdu.

Irak’a giriş için vize verilip verilmeyeceği henüz belirsiz. Bir Şii din adamı başlatılan organizasyonun “Şiiler Sünnilere karşı değil, Iraklılar teröristlere karşı” çağrısına dayanarak, bu kampanyanın mezhepten bağımsız olduğu açıklamasında bulundu. Müslümanlar Hindistan’da azınlıkta olmasına rağmen sayısı 175 milyon. Bunların çoğu Sünni.Hindistan hükümeti güvenlik sebeplerinden dolayı Irak’a çıkış yapılmasına izin vermeyeceklerini açıklamişti. Irak’da şuan 46 Hindistanli hemşire bir hastanede rehin tutuluyor.

ulusalkanal.com.tr

El Şebab Somali’de otele saldırdı Dünya Barzani Kerkük'te Dünya Bir ülke daha Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yaptı Dünya ABD Sözcü Yardımcısı Harf: "IŞİD ortak düşman" Dünya