Bahçeli Erdoğan'a karşı Gül'ü savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandıktan sonra Başbakanlık'tan istifa etmemesini eleştirdi. Yazılı açıklama yapan Bahçeli, Erdoğan'a karşı Gül'ü savundu, "Gül'e saygısızlık yapıldı" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, köşk devir-teslim töreni ve yeni kurulan 62'inci hükümet ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, Erdoğan'ın daha köşke çıkmadan Anayasa'yı çiğnediğini belirtti, Abdullah Gül'ü savundu.

"11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e büyük bir vefasızlık, haksızlık ve saygısızlık alenen yapılmıştır. Önümüzdeki beş yıllık sürede Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal edecek Recep Tayyip Erdoğan, devletin teamül ve geleneklerini hiçe saymak şöyle dursun, hukukun üstünlüğünü de sürekli olarak baltalamaktadır"

Açıklamada, "kesin seçim sonuçlarının Resmi gazete geç yayınlanması hukuksuzluktur" denildi.

Bahçeli'nin açıklamasında Erdoğan'ın resmi olarak göreve başlamadan Bakanlar Kurulu toplantısı için karar almasına da "Hukuksuzluk, siciline çıkmayacak şekilde kazınmıştır" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Bahçlei yeni kabineyi de "sipariş hükümet" olarak nitelendirdi, "Davutoğlu Erdoğanîn himayesinde siyasi çalışmaları yürütecek" dedi.

ulusalkanal.com.tr

'Aklınızı başınıza alın' Gündem Anıtkabir IŞiD tehdidi altında Gündem Adıyaman'ı kuraklık vurdu! Gündem Abdullah Gül'den şaşırtan davet Gündem