TGB Alman Meclisi'nde

Türkiye Gençlik Birliği Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım gözaltına alındı.

Abone ol

Nurhan Hoşgit

Beyhan Yıldırım, Almanya Federal Meclisi'nde bugün Patriotlar için yapılacak oylama öncesinde, Parlamaneto'da bir konuşma yaptı. Türkiye Gençlik Birliği Almanya, beş üyesiyle bugünkü oylamaya gözlemci olarak katıldı. Yıldırım, kürsüdeki son konuşmacı hükümet partisinden Hristiyan Demokrat Parti (CDU) milletvekili Reinhard Brandl konuşmasını bitirmeden önce izleyici locasından 649 üyesi bulunan Alman Parlamentosu Genel Kurulu'na hitap etti. TGB Almanya başkanının araya girmesiyle Patriotların Türkiye'ye sevkiyatını savunan Brandl, konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. İlk 30 saniye Brandl ve Yıldırım aynı anda konuştular. Yıldırım'ın ısrarla konuşmasını sürdürmesi üzerine Brandl kürsüyü terketti.

Alman Parlamenterler, büyük bir dikkatle TGB Almanya Genel Başkanı'nın konuşmasını dinlediler. Bazı vekillerin Yıldırım'ı alkışladığı gözlemlendi. Birçok vekil ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yıldırım şunları söyledi: “Burada tarihi bir hataya imza atıyorsunuz. Türkiye Gençlik Birliği olarak, sizleri uyarıyoruz. Bu tarihi hataya imza atmayın. Zamanında Alman Meclisi Yugoslavya'nın parçalanması sürecinde Hırvatistan ve Slovenya'yı tanıyarak büyük bir hataya imza atmıştı. Balkanlar yangın yerine dönmüştü. Şimdi bugünkü oylama ile, Patriot füzelerinin ve Alman askerlerinin Türkiye'ye konuşlandırılmasıyla çok daha büyük bir hataya imza atıyorsunuz. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'ndan dersler almadınız mı? Bu kararla, Patriotların Türkiye'ye sevkiyatı ile Ortadoğu'da sıcak savaşların önünü açıyorsunuz. ABD'ye alet olmayın. Buradan Aydınlanma Devrimini savunan Parlamenterlere, gerçek Avrupalılara sesleniyoruz: Bütün Avrupa'ya, Goethe'lerin, Victor Hugo'ların, Shakespeare'lerin, Rosa Luxemburg'ların, Heine'lerin, Voltaire'lerin, Einstein'ların Avrupası'na sesleniyoruz: Türkiye'ye Patriot Füzelerini intikal ettirmek ABD'nin örtülü niyetlerine alet olmaktır. NATO, ABD'nin savaş makinesidir.”

Konuşması biter bitmez gözaltına alınan Yıldırım, yarım saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Alman Meclisi yanındaki Brandenburg Kapısı önünde üç gün Uyarı Nöbeti gerçekleştiren TGB Almanya ve Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, 649 Alman vekilin tamamına Patriotların sevkiyatına ilişkin bir sayfa uzunluğunda bir mektup sunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'den Türkiye'ye sert açıklama Dünya