Yunanistan'da bir grup anlaşmayı protesto etti

Avrupa Birliği ile yapılan Geri Kabul Anlaşması kapsamında 2'inci tahliye bugün yapıldı. Yunan Adalarında toplan 123 mülteci İzmir Dikili'ye getirildi. Mültecilerin Pakistanlı, Iraklı, Filistinli ve Bangladeş uyruklu olduğu, aralarında Suriyelilerin bulunmadığı öğrenildi.

Abone ol

Yunanistan'ın ertelediği 2'inci mülteci tahliyesi bugün yapıldı.

Mültecileri taşıyan ilk feribot gecikmeli ulaştı İzmir Dikili'ye. Yunanistanli bir grup geri kabul anlşamasını protesto etti.

Türkiye'den gelen feribotların kalkmasını engellemek için denize atlayan gruba Yunan güvenlik güçleri müdahele etti.

Pakistanlı 44 mülteciyi taşıyan feribot saat 10:00'da Dikili'ye yanaştı.

Mülteciler sağlık kontrolünden geçirildi, parmak izi alındı. İşlemleri tamamlanan ilk grup otobüslerle Kırklareli'nde Geri Kabul Merkezi'ne gönderildi.

2'inci feribot ise öğle saatlerinde Dikili'ye ulaştı. 79 kişilik kafileyi Pakistanlı, Iraklı, Filistinli ve Bangladeşli mülteciler oluşturdu.

1 mülteci ferbottan inerken fenalaştı. Sedyeyle taşınan mülteci hastaneye kaldırıldı.

2'inci kafileyle birlikte Dikili'ye ulaşan mültecilerin sayısı 123 oldu. Bugün getirilen mültecilerin arasında ise hiç Suriyeli yok.

3'üncü tahliyenin tarihi ise belli değil. Yunanistan’daki mültecilerin iadeye karşı direndiği, açlık grevi yaptığı belirtiliyor.

20 Mart’tan sonra Yunanistana ulaşan 3 bin 500 mülteciden 2 bin 800’ünün iltica başvurusu yapmasının tahliye sürecini güçleştirdiği de gelen bilgiler arasında. Atina’nın ise başvuruları kabul edilmeyenleri iki hafta içinde sınır dışı etmesi bekleniyor.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Alparslan Çelik'in yargılanması üzerinden karşılıklı adımlar Gündem Davutoğlu: Terör örgütü PKK silahsızlanmalı sınırı tehdit etmemeli Gündem Bursa'da "Türksüz, Atatürksüz Anayasa'ya Hayır" konferansı düzenlendi Gündem Bahçeli'den ilk açıklama Gündem