Fed tutanakları yayımlandı

Amerikan Merkez Bankası'nın tutanakları yayımlandı. Tutanaklar, koronavirüs salgınının ekonomideki etkisi geçene kadar faiz oranlarının sıfır seviyesinde tutulacağının sinyalini verdi.

Abone ol

ABD Merkez Bankasının son toplantılarına ait tutanaklara göre, koronavirüsün ekonomideki etkisi geçene kadar faiz oranları sıfır seviyesinde tutulacak.

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin Mart ayının 2'si ile 15'inde düzenlenen toplantılarına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığına çekildiği tutanaklarında, Kovid-19 salgınının ABD de dahil olmak üzere birçok ülkede ekonomik faaliyeti aksattığı belirtildi.

Tutanaklarda, Kovid-19 salgınının küresel finansal koşulları da etkilediği vurgulandı.

Ekonomik görünüme yönelik aşağı yönlü risklerin arttığına işaret edilen tutanaklarda, finansal piyasaların olağanüstü bir türbülans ve stres sergilediği ifade edildi.

Fed, koronavirüs salgınının ekonomik etkisini hafifletmek için faiz indirimine gitmişti. Politika faizi 15 gün içinde yapılan iki toplantı sonrası yüzde 0-0,25 aralığına çekilmişti.

Dünya ticaretinde rekor daralma beklentisi Ekonomi Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması Ekonomi Doğal gazda kıyasen fatura istisnai durumlarda düzenlenecek Ekonomi Motorine zam geldi Ekonomi