14 ülke lideri olağanüstü toplandı! Kriz konusunda karar alındı

Avrupa Birliği liderleri mülteci krizini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Liderler, 100 bin mülteci için daha barınma imkanı yaratılması konusunda uzlaştı.

Abone ol

11 Avrupa Birliği üyesi ülke ile Avrupa Birliği üyesi olmayan üç ülkenin liderleri olağanüstü zirvede biraraya geldi. Liderleri mülteci akını karşısında alınacak önlemleri görüştü.

Her gün 9 binden fazla mültecinin girdiği bilinen Yunanistan'da, yıl sonuna kadar toplam 30 bin kişinin kalacağı merkezler oluşturulması kararlaştırıldı.

Karara göre; Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü de 20 bin kişiye ilave barınma imkanı sağlayacak.

Almanya ve İskandinav ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin güzergahındaki Balkan ülkelerinde ise 50 bin ilave yer oluşturulmasında uzlaşıldı.

Liderler, mülteci akınıyla baş etmekte zorlanan Slovenya'ya bir hafta içinde 400 polis memuru gönderilmesine, haber vermeden mültecilerin komşu ülkelere yönlendirilmemesine ve diğer ülkelere mülteci sayıları hakkında bilgi aktaracak irtibat görevlileri atanmasına karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan Suudi Arabistan'a çok sert uyarı: Pahalıya mal olur Dünya Komedyeni rekor oyla devlet başkanı seçtiler Dünya Afganistan'ı 7.6 büyüklüğünde deprem vurdu Dünya F1 patronu Ecclestone: Avrupa'yı Putin yönetsin Dünya