Türkiye, Balbay kararının tüm tutuklu yurtseverlere uygulanmasını bekliyor

Anayasa Mahkemesi'nin "uzun tutukluluk hak ihlalidir" kararının sadece CHP Milletvekili Mustafa Balbay için dikkate alınması tartışılmaya devam ediyor. Kamuoyu, uzun süredir tutuklu olan yurtseverlerin tahliyesini bekliyor. Milletvekillerinden gazetecilere herkes "hukuk tüm yurttaşlara eşit uygulanmalı" görüşünde...

Abone ol

Ergenekon hakimleri; Anayasa Mahkemesi'nin "uzun tutukluluk hak ihlalidir" kararını sadece CHP Milletvekili Mustafa Balbay için dikkate aldı. Tutuklu diğer yurtseverleri görmezden geldi.

Özel Görevli İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin tavrı kamuoyunun tepkisini çekti. Milletvekilleri de gazeteciler de kararın tüm tutuklular için aynı şekilde uygulanması gerektiği konusunda hemfikir.

CHP Milletvekili Gürkut Acar, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığını hatırlattı, "Uygulamayanlar yargılanır" dedi.

CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Balbay kararına dikkat çekti, "tüm yurtseverler serbest bırakılmalı" dedi.

Çift yönlü uygulamaya tepki gösteren bir diğer isim ise Gazeteci Ali Sirmen oldu.

Sirmen de yurtseverlerin serbest bırakılmasını istedi.

Oda Tv davasından 23 ay tutuklu kalan Barış Terkoğlu'nun; "Balbay kararı için celse açılırken Aydınlık Gazetesi Yazarı Deniz Yıldırım'ın tahliye talebinin değerlendirilmemesine" tepkisi de sert oldu.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan Antalya'da, TGB'liler gözaltında Gündem Erdoğan Antalya'da, TGB'liler gözaltında Gündem Fadime Ayvalıtaş, 6 ay sonra evladına kavuştu Gündem Balbay, kendisini "sürecin serçesi" olarak tanımladı Gündem