Piyasalardaki dalgalanma devam ediyor

Piyasalardaki dalgalanma son hızla devam ediyor. Döviz rekor kırdı. Ekonomideki ray değişimi kriz ortamı yarattı. Piyasalar büyük tedirginlik yaşadı. Gelen açıklamalar ise "kontrollü mayın patlatma" mesajları veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye dimdik ayakta, güçleniyoruz" dedi. Türkiye'nin milli güvenliği için ciddi oranda savunma harcaması yapıldığını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının hemen ardından dövizde hafif bir düşüş görüldü.

Abone ol

Ekonomideki ray değişimi süreci sancılı oluyor. 2018'den beri atılan adımlarla, borçlanma ekonomisini terk eden Türkiye, geçişte sınırlı cephaneyle yol alıyor. Piyasalarda yaşanan son dalgalanma, yapılan açıklamalara bakıldığında bir kontrollü "mayın patlatma" gibi...

Türkiye güne döviz atağı ile başladı. Yükseliş öğleye kadar devam etti. Dolar, avro, altın... Rekor üstüne rekor kırdı. Tarihi seviyelerini 7,37'in üzerine taşıyan dolar, 7,25'e; 8,72'yi gören avro daha sonra 8,56 düzeyine çekildi. Gerileme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapacağı haberiyle başladı. 3 ay sonra ilk kez bin puanın altını gören Borsa İstanbul da öğleden sonra bin 25 seviyelerine yükseldi.

Piyasalarda dalgalanmanın yaşandığı sabahın ilk saatlerinde "Ekonomide Normalleşme Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Türkiye Bankalar Birliği 3 saat süren toplantı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada, büyümenin istikrar içinde sürdürülmesi ve ekonomik faaliyetin finansmanına bankacılık sektörünün sağlıklı olarak katkı vermeye devam etmesi amacıyla katılımcılar iş birliği mesajı verdi. Hemen ardından ise Merkez Bankası'ndan likidite hamlesi geldi. Merkez, bankalara "Açık Piyasa İşlemleri" çerçevesinde tanınan likidite imkân limitlerini yarıya düşürdü.

Dövizin rekor kırdığı, altının tarihi zirveye tırmandığı gün beklenen açıklama geldi. Erdoğan'a ekonomi soruldu. O da notlarını çıkarttı, rakam verdi. "Dimdik ayaktayız, güçleniyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Türkiye'nin güvenlik sorunlarına değindi.

Erdoğan, terörle mücadele kapsamında ciddi harcamalar yapıldığını açıkladı.

Muhalefetin hedef aldığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a da sahip çıktı...

ulusal.com.tr

Limonda ihracat yasağı kalktı Ekonomi Altın tarihi zirveyi gördü Ekonomi Borsa İstanbul'dan yeni karar Ekonomi ÇAYKUR'dan Kovid-19 ve yaş çay alımı açıklaması Ekonomi