PKK’ya karşı Bora Tugayları göreve hazır!

Bölücü terör örgütü PKK’yla mücadele için subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 9 tugay oluşturuldu. “Bora Tugayları” adı verilen özel birliklerin 3’ü Batı bölgesi, 6’sı ise Doğu ve Güneydoğu bölgesinde konuşlanacak. Bora tugayları Karadeniz’e yayılmak isteyen PKK’lılara yönelik operasyonları da yürütecek.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele için gönüllülük esasıyla yeni birlikler kuruldu.

Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı mücadele için birliklerin adı Bora Tugayları. Sadece subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan, zorlu eğitimlerden geçen 9 tugay görev hazır.

Aydınlık gazetesinin haberine göre yaklaşık bir yıl önce alınan karar doğrultusunda oluşturulan birlikler, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda zorlu eğitimlerden geçirildi.

9 tugaydan oluşan özel birliklerin 3’ü İstanbul, Ankara ve Denizli'de, 6’sı ise Doğu ve Güneydoğu bölgesinde konuşlanacak. Batıda illerinde görev yapacak tugaylar Karadeniz’de yayılmak isteyen PKK’lılara yönelik operasyonları da yürütecek.

Bora Tugayları olarak anılan birliklerin adı tugay olsa da normal tugay seviyesinde değil. Bora Tugayları konuşlandıkları bölge ve görevin durumuna göre 300 ile 500 kişi arasında değişecek.

Bora Tugayları ile terörle mücadelede oluşan zafiyeti tamamen ortadan kaldırılacak. Tim komutanı ve yardımcıları subaylardan, destek unsur komutanlarından biri subay, diğeri ise astsubaylardan, keskin nişancılar da astsubay ve uzman çavuşlardan oluşacak.

Bora Tugaylarının yanı sıra Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın özel birlikleri de terörle mücadelede koordineli şekilde hareket edecek.

ulusalkanal.com.tr

Emevî Camii'nde namaz kılmak Gündem Yola döşenen bomba patladı Gündem TSK açıkladı! 948 kişi yakalandı! Gündem Özel'e şeref madalyası Gündem