Hükümet ile isyancılar anlaştı

Güney Sudan'da hükümet ile Cumhurbaşkanı Salva Kiir'e yönelik darbe girişimde bulunan isyancılar arasında anlaşma imzalandı. Anlaşma çerçevesinde, ateşkes için onay ve gözetim mekanizması devreye sokulacak.

Abone ol

Güney Sudan'da Cumhurbaşkanı Salva Kiir'e yönelik darbe girişimiyle başlayan çatışmaların ardından hükümet ile isyancılar arasında ateşkes imzalandı.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirilen törende, anlaşmaya, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir ve görevinden alınan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar’ı destekleyen isyancı heyeti imza attı.

Anlaşma çerçevesinde, Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi’nin arabuluculuğu altında, ateşkes için onay ve gözetim mekanizmasını devreye sokulacak.

Öte yandan Güney Sudan hükümeti, çatışmalarda gözaltına alınan Machar’a bağlı 11 kişinin de serbest bırakılmasını kabul etti. Ancak ne zaman serbest bırakılacaklarına dair herhangi bir tarih henüz belirlenmedi.

ulusalkanal.com.tr

Ukrayna'da neler oluyor? Dünya Mısır'da saldırı Dünya Japonya Başbakanı'ndan Davos çıkışı Dünya Fotoğraflar üzerinden yüklendi Dünya