Şanlıurfa haberleri - Bombalı saldırı yapmayı planlayan teröristler yakalandı

SURİYE'den Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine yasa dışı yollardan geçmeye çalışan terör örgütü PKK/KCK mensubu 3 terörist yakalandı. Türkiye'de canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı öne sürülen 3 terörist ile bunlara yardım eden 2 kişi sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın Suriye’de uzantısı PYD denetimindeki Resulyan kentinden yasa dışı yollarla Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine teröristlerin geçeceği bilgisi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti.

Jandarmanın sınır hattında düzenlediği operasyonda PKK/PYD terör örgütü üyesi A.A., A.H. ve M.F.A. gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan teröristlerin Şanlıurfa'daki kamu kurum ve kuruluşları ile askeri birlik ve emniyet birimleri hakkında saldırılara yönelik bilgi toplama için sınırı geçtikleri belirlendi.

Teröristler sorgulamalarında ise Suriye’deki terör örgütü PKK kamplarında canlı bomba eğitimi alan örgüt mensuplarının başta metropol kentler olmak üzere Türkiye’de saldırı yapacaklarını kaydetti.

Soruşturmayı yürüten jandarma, sınırda yakalanan teröristlere yardım ve yataklık ettiğini belirlediği 1'i kadın 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Jandarmada işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

Atatürk Havalimanınnda ele geçirilen uyuşturucularla ilgili yeni gelişme Gündem Konya haberleri - İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline FETÖ operasyonu: Gözaltılar var Gündem FETÖ'nün kamudaki yeni taktiğine dikkat Gündem Yozgat'ta MHP'de toplu istifa Gündem