Son dakika haberleri.... Marmara Adası'ndaki yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Balıkesir'deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise sürüyor. Marmara adasındaki yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Yangından en çok hayvanlar etkilendi.

Abone ol

Balıkesir'in Marmara ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Geriye ise bu görüntüler kaldı...

Marmara Adası Mestanağa mevkisinde yangın çıktı. Alevler yayılarak ormanlık alana sıçradı.

Yangına itfaiye ekipleri ve 3 helikopter ile birlikte özel mermer ocaklarına ait arazözlerle müdahale edildi.

Rüzgarın çok etkili olduğunu ifade eden Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yangın tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle 2 ev yandı, yaklaşık 60 ev de tahliye edildi. 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilendi.

Çok sayıda hayvanın telef olduğu yangında jandarmaya ait lojmanlar zarar gördü. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, yaralılara ve telef olan hayvanlara ilişkin bilgi verdi.

Yaklaşık 80 hektar alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

9 saat sonra kontrol altına alınan yangınla ilgili 1 kişi de gözaltına alındı. Yangının bitki artıklarının yakılması sebebiyle çıktığı öğrenildi.

Marmara Adası'ndaki yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Hayvanların öldüğü bölgede bazı araçların da yandığı görüldü.

ulusal.com.tr

Et ve Süt Kurumu, elde kalan kurbanlıkları satın alacak Gündem Son dakika haberleri... 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Son dakika haberleri! AK Partili Metin Külünk'ten ABD açıklaması: Herkes her şeyin farkında ama her şeyin Gündem Siyasete bayram molası verildi Gündem