Kazakistan’da başkanlık sistemi bitiyor!

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, görevlerinin bir kısmını hükümet ve parlamentoya devretmeye hazır olduğunu açıkladı. Nazarbayev değişikliğin "çağın gereği" olduğunu belirtti, bu tutumu "devlet yönetiminde modernleşme" olarak açıkladı.

Abone ol

25 yıldır ülkeyi başkanlık sistemi ile yöneten Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, yetkilerinin Meclise vereceğini açıkladı.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, "Kazakistan, hükümet ile meclisin rolü ve etkisini artıracak bir sistem değişikliğine gidiyor" açıklamasını yaptı.

Nursultan Nazarbayev canlı yayında vatandaşlara, Anayasa reformu yapılacağını ve bunun için çalışma oluşturulup işe başlandığını ifade etti.

Nazarbayev, "Devlet içerisinde iktidarın bölüşümü ve etkileşimi düzenlenecek" diye konuştu. Bu konuda çalışacak özel grubun oluşturulduğunu bildiren Nazarbayev, "Zamanın gerektirdiği koşullar hızla değişiyor; bizim de ona göre değişmemiz lazım. Bu nedenle devlet yönetim sistemini de modernleştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Önümüzde bizi iktidar dalları makamlarını paylaşma görevi beklenilmektedir" diyen Kazakistan Devlet Başkanı, "Çağın gereği, milletin çıkarı ve neslin geleceği" için bu kararı aldığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Yunan ordusunu karıştıran fotoğraf Dünya Trump'ın işkenceyi geri getireceği iddiaları Dünya İtalya'da seçim yasasına kısmi onay Dünya Fransa’da cumhurbaşkanı seçimleri Dünya