Bu ayrıntıyı kimse görmedi

Abone ol

Nihai bağımsızlık ilanının 198. Yıldönümüne denk gelen Dünya Kupası yarı final maçında Hollanda’yı eleyen Arjantin’de çifte bayram yaşanıyor. Ülkelerini desteklemek için Brezilya’da bulunan Arjantinliler sahilleri doldururken, Arjantin’de halk zaferi sokaklarda kutladı. Buenos Aires merkezinde bulunan “El Obelisco” dikilitaş alanı kutlamaların kalbiydi.

Önceki gün Brezilya’nın Almanya karşısında yaşadığı tarihi yenilgi sonrası gözler Arjantin milli takımındaydı. Zira kupanın diğer favorisi Hollanda’nın da Arjantin’e benzer bir yenilgi yaşatacağı beklentisi hakimdi. Bahislerde Arjantin’in adından bile bahseden yoktu. Fakat unutulan bir şey vardı; umudun ve inancın istatistiği yoktu.

Arjantin sahada uyumlu bir ekip oyunu ve kazanma arzusuyla hareket etti ama aynı zamanda iyi yetişmiş bir topluluğun disiplinine sahipti. 120 dakika süren mücadelede “çılgınca” ya da “ölümüne kazanma” gibi spekülatif davranışa girmedi. Aksine, maç öncesi teknik direktör Alejandro Sabella “altı üstü bir maç oynayacağız” diyerek tansiyonu düşürdü. Kolluk Messi de olmasına rağmen sahadaki gerçek kaptan olan Javier Mascherano ise “biz başarıya değil emeğe inanırız” diyordu.

Yarı final karşılaşması hatırlara 1978 ve 1998 Dünya Kupalarını getirdi. İlkinde Arjantin Hollanda’yı yenerken, ikincisinde tam tersi “tangocular” elenmişti. Bugünkü zaferin mimarı Sabella 1998’deki karşılaşmada yardımcı teknik direktördü. Sabella mütevazi kişiliğiyle dikkat çekiyor. Maç sırasında taktik verdiği oyuncusu Lavezzi’nin kendisiyle dalga geçerek su fışkırtması gibi şımarıklıkları önemsemiyor.

İki penaltıyı kurtaran kaleci Sergio Romero FIFA tarafından maçın kahramanı seçilirken, halkın kahramanı maç boyunca takımı ateşleyen Javier Mascherano oldu.

Özgür Uyanık/Buenos Aires

ulusalkanal.com.tr

Euroleague'de kuralar çekildi Spor Kuyt, Kayt, Köyt? Spor FIFA'dan Nijerya'ya şok Spor Galatasaray'dan Werder Bremen'e Spor