Körfez İşbirliği Konseyi toplantısı Riyad'da başladı

Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin 15'inci İstişare Toplantısı Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başladı. Toplantının açılış konuşmasını Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz yaptı

Abone ol

Körfez işbirliği için bu kez adres Suudi Arabistan'dı. Körfez İşbirliği Konseyine üye ülkelerin "15'inci KİK İstişare Toplantısı" Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da başladı.

Toplantının açılış konuşmasını Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz yaptı. Kral Selman "Mezhepçilik tohumları ekerek, kendi nüfuzunu genişletmeye odaklanan dış güçlerle mücadele etmek için iki kat fazla çaba sarf etmeliyiz" dedi.

Suudi Arabistan kralı, Yemen'deki operasyonlarla ilgili konuştu. Başlattıkları "Umuda Dönüş" operasyonunun, Yemen'deki tarafları ulusal diyalog görüşmelerine götürmesini arzu ettiklerini belirtti.

Kral Selman, Yemen güvenliğini isteyenlerin, KİK çatısı altında Riyad'da düzenlenecek toplantıya katılmalarını da istedi.

Körfez İşbirliği toplantısının gündeminde Suriye meselesi de vardı. Kral Selman, bu konuyla ilgili de Cenevre-1 kararlarını benimsediklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

BM ve Suriye görüşmeleri başladı Dünya ABD'den Suriye hamlesi Dünya Dünya’nın en mutlu anneleri Norveç’te Dünya Akdeniz'de bir facia daha! Dünya