Yasa ile TÜRGEV'e üniversite

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda biri devlet, ikisi vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik içeren tasarı yasalaştı. Yasayla Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın Yönetim kurulunda bulunan TÜRGEV üniversite kuracak. Yasaya göre bununla da kalmayacak, TÜRGEV'in kuracağı üniversitenin danışma kurulunda Diyanet İşleri Bakanlığından üst düzey yetkililer yer alacak.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve kızının yönetim kurulunda bulunduğu TÜRGEV'e üniversite açma izni veren tasarıyı kanunlaştırdı.

Buna göre İstanbul’da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından İbni Haldun ve 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından da İstinye adlarıyla 2 yeni vakıf üniversitesi kurulacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, Yükseköğretim Teşkilatı Kanunu’nda değişiklik içeren tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre üniversite yönetimine üniversitenin faaliyet alanları ile stratejik planına ilişkin görüş vermek üzere Üniversite Danışma Kurulu oluşturulacak.

Buna göre Üniversite Danışma Kurulu’nda başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere birçok bakanlıktan üst düzey görevliler yer alacak.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yasanın nüfuz suistimali olduğunu söyledi.

"Yazıklar olsun diyorum.Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar.Bunun hesabı sorulacaktır.İktidar sabaha kadar kendi yandaşlarına ne verebilirim anlayışını sürdürmüştür"

CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes de üniversitelerin TÜRGEV'E bağlandığını belirtti.

"TÜRGEV güçlendiriliyor.TÜRGEV'E bağışlar yapılıyor.TÜRGEV devletle iş yapan iş adamlarının destrekleriyle zoraki bağışlarla büyütülüyor."

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: Bir savcının vahşice katledilmesi kabul edilemez Gündem Vatan'da patlama sesi Gündem Hukukçulardan teröre tepki Gündem Antalya Barosu'ndan Şehit Savcı Kiraz'ın katledilmesine kınama Gündem