Osmanlı Ocakları, AKP'yi karıştırdı, çok sayıda üye istifa etti

Osmanlı Ocakları'nın 'Tayyip Erdoğan'ın adını kullanarak para topladıkları' iddiasını duyduğunu söyleyen Şaban Dişli çark etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise 'Erdoğan ismini kim kullanıyorsa ahlaksızlık yapıyor, şerefsizlik yapıyor, alçaklık yapıyor' diye konuştu. Dişli çark etti, Ataş Aydınlık'a konuştu

Abone ol

Aydınlık'ın Osmanlı Ocakları ile ilgili haberleri üzerine derneğin karıştığı öğrenildi. AKP-Osmanlı Ocakları ilişkisi konusundaki iddialara ışık tutan haberlerimizin ardından, çok sayıda üyenin dernekten istifa ettiği öğrenildi.

AKP GENEL MERKEZİ'NE YANSIDI

Osmanlı Ocakları içerisinde bulunan kaynakların en çarpıcı iddiası, AKP bütçesinden Osmanlı Ocakları’na finansman sağlandığıydı. Ocakların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini kullanarak para topladıkları da belirtilmişti.

Aydınlık'ın yayınlarıyla başlayan tartışma AKP Genel Merkezi'ne de yansıdı. İddiaları gazetecilik ilkesi gereği konunun muhataplarına sorduk. Osmanlı Ocakları’nın ‘Abisi’ olarak bilinen ve kuruluşunda destek olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin açıklamalarına noktası virgülüne kadar 23 Mart günü yer verdik. “Cumhurbaşkanı Erdoğan adına para toplandığı” iddiası hakkında “Ben de daha önce duydum” diyen Dişli, Erdoğan’ın ve kendisinin Osmanlı Ocakları ile görüşmediğini belirtmişti.

DİŞLİ ÇARK ETTİ

Açıklamalarının Aydınlık'ta yayımlanmasının ardından çark eden Dişli, 23 Mart akşamı sosyal medya hesabından şunları yazdı: AK Parti ile Osmanlı Ocakları’nın arasını benim üzerimden açma gayretini kınıyorum. Osmanlı Ocakları’nın her ferdi beni abi olarak bilir. Kuruluş aşamasında Osmanlı Ocakları Başkanı bazen fikrimi sormuş, danışmalarımız olmuştur. Özel işlerim nedeni ile son zamanda görüşemiyoruz. Üye aidatı almayan, bağış kabul etmeyen STK'lara şahsım üzerinden saldırıları kabul etmem mümkün değildir. Bunun üzerine kendisine ulaştığımız Dişli, haberimiz üzerine çok sayıda küfre varan tepki ve hatta tehdit aldığını belirtti. Dişli, “Osmanlı Ocakları'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan adına para topladıkları” iddiası hakkında “Ben de daha önce duydum” dediğini ise inkar etti.

ATAŞ’A SORUN DEMİŞTİ

Dişli, Osmanlı Ocakları ile AKP arasındaki ilişkiyi ve finans desteğini sorduğumuzda topu AKP’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a atmıştı. Ataş, konuyla ilgili sorularımıza özel kalemi üzerinden verdiği cevapta, “Osmanlı Ocakları ile AK Parti arasında hiçbir organik veya inorganik bağ yoktur” dedi. Finans desteği konusunda ise AKP Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ü işaret etti. Aydınlık'ın haberi üzerine konunun teşkilatta da tartışılması üzerine telefonla bize ulaşan Ataş, göreve gelir gelmez Osmanlı Ocakları ve AKP’nin bir bağı olmadığına dair teşkilatlara genelge yazdığını söyledi. Ataş, ‘Erdoğan rantı’ iddiasına ise “Recep Tayyip Erdoğan ismini kim kullanıyorsa ahlaksızlık yapıyor, şerefsizlik yapıyor bu kadar açık ve net söylüyorum” cevabını verdi.

‘HİÇBİR BAĞIMIZ YOK’

Ataş’ın açıklaması şöyle: Osmanlı Ocakları ile AK Parti Teşkilatı’nın hiçbir bağı yoktur. Ne organik ne inorganik. Bizim zaten kendi gençlik kollarımız var, başka ocaklarla çalışacak halimiz yok. Ben teşkilat başkanı olduğum bir buçuk yıl önce ilk yaptığım iş Osmanlı Ocakları ile bizim hiçbir bağımız yoktur genelgesini yazıp teşkilatlara göndermek olmuştur. Osmanlı Ocakları’yla AK Parti arasında hiçbir bağ yoktur diye net bir şekilde yazı yazıp göndermişimdir. Neyimiz oluyor ki bu Osmanlı Ocakları destek sağlayacağız. Bu kadar açık ve net. Ne maddi ne manevi hiçbir desteğimiz yoktur. Olamaz da...

‘AHLAKSIZLIK, ŞEREFSİZLİK’

(Osmanlı Ocakları’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan adına para topladığı iddiası hakkında): Yanlış yapıyorlar. Bunu bilen birisi varsa gitsin savcılığa suç duyurusunda bulunsun. Ben kabul etmiyorum. Tayyip Erdoğan ismini kim kullanıyorsa ahlaksızlık yapıyor, şerefsizlik yapıyor, alçaklık yapıyor, bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu kadar ağır konuşuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ne de partimizden herhangi birinin orayla bir irtibatı olamaz. Böyle bir maddi desteği olamaz, olmamıştır bugüne kadar. Şaban Dişli’nin belki oradaki bir takım yöneticilerle yakın teması olmuş olabilir. Ona bir şey demiyorum. Ama hiçbir irtibatımız, hiçbir bağımız olmamıştır bunu açık ve net olarak Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak söylüyorum.

DEMİRÖZ’DEN CEVAP YOK

Mustafa Ataş'ın Aydınlık'a gönderdiği mesajda, Osmanlı Ocakları’na finans desteği iddiasını AKP Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün daha iyi bileceğini iletmesi üzerine Demiröz’ü de aradık ancak kendisine ulaşamadık. Bize Özel kalemi üzerinden dönen Demiröz’e talebimizi ilettik. Ancak hâlâ yanıt alamadık.

İşte o genelge!

Aydınlık Mustafa Ataş’ın 20 Ekim 2015 tarihli İl Başkanlıklarına gönderdiği genelgeye ulaştı. Osmanlı Ocakları’nın AKP’nin Gençlik Kolları gibi bir algı oluşturmaya çalıştığının belirtildiği genelgede, parti örgütleri hiçbir ortak etkinlikte yer almamaları konusunda uyarılıyor.

İstifalar artıyor

Aydınlık’ın haberlerinden sonra Osmanlı Ocakları'ndan istifaların hızla arttığı ortaya çıktı. Aydınlık'a ulaşan bazı il başkanları teşkilatı tutamadıklarını, haberlerden sonra ikna edemediklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Son referandum anketinin sonucu ve kararsız seçmenin referandum oyu belli oldu Gündem Ahmet Hakan: Şeyh Sait, Türk tipi başkanlık sistemi uğruna mı ayaklandı? Gündem Sabahattin Önkibar'dan 16 Nisan akşamı için TRT ve AA uyarısı Gündem Sabahattin Önkibar yazdı: Tayyip Erdoğan bunun peşinde Gündem