BioNTech aşısı kısırlık yapıyor mu? İddialara yanıt geldi

Koronavirüs aşısına yönelik araştırmalar sürerken BioNTech aşısı hakkında kısırlığa yol açtığı iddialarına yönelik araştırma da sonuçlandı. Peki BioNTech aşısı kısırlık yapıyor mu?

Abone ol

Koronavirüs aşısı olan BioNTech aşısı hakkında erkeklerde kısırlık yapıyor iddiası son günlerde çık fazla konuşulmaya başlandı.

A Haber'de yer alan habere göre yeni yapılan bir araştırmanın ardından aşı karşıtı olanların iddia ettiği gibi Kovid_19 aşısının sperm sayısı üzerinde bir etkisi olmadığı ortaya koyuldu.

ERKEKLERDE SPERM SAYISINI DÜŞÜRÜYOR MU?

JAMA tıp dergisinde yayımlanan araştırma verilerine göre Moderna ve BioNTech aşısının her iki dozunu da olan bireylerde sperm sayısının düşmediği gözlemlendi.

Dr. David Cohen araştırma ile ilgili değerlendirmesinde, "Artık aşı olmanız durumunda sperm sayınızın etkilenme olasılığının çok düşük olduğuna dair elimizde kanıt var" dedi.

Aşı odası çalışanına 4 aylık ek ödeme Sağlık Türkiye'nin 19 Haziran Kovid-19 bilançosu: 51 vefat, 5 bin 480 yeni vaka Sağlık Türkiye'nin 18 Haziran Kovid-19 bilançosu: 59 vefat, 5 bin 575 yeni vaka Sağlık Türkiye'nin 17 Haziran Kovid-19 bilançosu: 62 vefat, 5 bin 904 yeni vaka Sağlık