HDP'nin yalanı ortaya çıktı

Büyük operasyonun sürdüğü Cizre'de PKK'nın yalanı deşifre oldu. "Bodrum katta yaralılar var, ambulans gitmiyor" denilen Bostancı Sokak 23 numarada PKK'lıların olduğu tespit edildi. İçlerinde bulunan teröristlerden Mehmet Tunç PKK kanalına bağlanıp, "kimse beyaz bayrakla çıkmamızı beklemesin, teslim olmayacağız" ifadelerini kullandı. 23 Numarada sıkışan PKK'lıların etrafı çevrildi, kaçış için kullanılan tüneller kapatıldı.

Abone ol

PKK ve HDP'nin "Cizre'de yaralılara ambulans gitmiyor" propagandası boşa çıktı. Siviller var denilen evden PKK'lılar çıktı.

Asker ve polis, Bostancı Sokak 23 numarada teröristleri köşeye sıkıştırdı. Sıkışan teröristlerin içerisinde Mamo kod adlı örgüt üyesi de bulunuyor. Teröristin Bahoz Erdal ile aynı statüye sahip olduğu ve Karayılan'ın talimatıyla PKK'nın "Cizre Silahlı Unsurlar Sorumlusu" olarak ilçeye gönderildiği biliniyor.

O binada kıstırılanlar arasında yer alan sözde Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, PKK’nın televizyonuna telefonla bağlandı. “Teslim olmayacağız, direnişimiz ilk günkü gibi devam edecek” ifadelerini kullandı.

Aynı terörist geçtiğimiz aylarda PKK kanalına bağlanmış hüngür hüngür ağlamıştı.

23 numarada sivillerin olmadığı böylece ortaya çıkmış oldu. Öte yandan var olduğu söylenen yaralıların alınıp hastaneye götürülmesi için düzenlenen operasyonda söz konusu evden güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı oldu.

1'i ağır 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor.

Daha önce de HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız bir binanın bodrum katında yaralıların olduğunu iddia etmişti. Bölge güvenli olmadığı için güvenlik güçleri de sağlık görevlilerine eşlik etmişti. Ancak yaralıların olduğu öne sürülen evden yine emniyet güçlerine ateş açılmıştı.

Olayın ambulans değil, güvenlik güçlerini tuzağa düşürmek olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştı.

Ayrıca konuyla ilgili Şırnak Valiliğ'nden de açıklama geldi. Valilik, yaralıların yanından arayan bir kişinin talebi üzerine bölgeye 10 ambulansın yanı sıra Cizre ve Şırnak Belediyelerine ait 2 hasta nakil aracı gönderdiklerini, ancak saatlerce beklenmesine rağmen kimsenin gelmediği belirtildi.

Cizre’deki terör üssünde sıkıştırılan PKK’lıların etrafı çevrildi. Kaçış tünelleri de güvenlik güçleri tarafından kapatıldı.

Sur ve Cudi Mahallesi'nin 3 farklı noktasında bulunan teröristlerinse bazı evlerin bodrum katına saklandığı öğrenildi.

Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda bir Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandı. Sırp keskin nişancı, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Avrupa Birliği'nden Barzani'ye ret Gündem Şehit Adem Aktaş'ı binler uğurladı Gündem MİT uyardı: Türkiye'ye sızdılar Gündem Dikkat! O cezalar yeniden hesaplanacak Gündem